GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπόμνημα στον εισαγγελέα και τα πολιτικά κόμματα για τις επιθέσεις στα ΜΑΤ καταθέτουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης- BINTEO

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί θα καταθέσουν ένα υπόμνημα με προτάσεις τους, με αφορμή τις επιθέσεις, που δέχονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ζητούν:

- Την απόλυτη εφαρμογή της νομοθεσίας για τις συνθήκες φύλαξης των ευπαθών στόχων και της κίνησης των αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

- Την επανεξέταση των φυλασσόμενων ευπαθών στόχων και τη διακοπή της φύλαξης όπου αυτή δεν είναι αναγκαία.

- Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με πιο αυστηρές ποινές για όσους απρόκλητα επιτίθενται σε ένστολους εν ώρα υπηρεσίας και την εφαρμογή των ποινών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

- Την λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων βάσει του καθηκοντολόγιο της. Η ύπαρξη διμοιριών σε κάθε σημείο της πόλης καθιστά τους αστυνομικούς εύκολους στόχους επιθέσεων και υποτιμά το έργο της υπηρεσίας.

- Αποκατάσταση της εικόνας των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και τερματισμός της αστυνομοκρατίας. Την τελευταία δεκαετία οι πολιτικές αποφάσεις και η υπέρμετρη χρήση των διμοιριών έχουν στιγματίσει εν μέρει την Υπηρεσία. Οι διμοιρίες πρέπει να δρουν όταν είναι αναγκαίο και όχι προληπτικά.

- Τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και την κατάθεση προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και την αναθεώρηση του τρόπου χρήσης των διμοιριών.

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, από το 2010 και μετά έχουν σημειωθεί περισσότερες από 17 επιθέσεις κατά διμοιριών των ΜΑΤ και δεν έχει συλληφθεί ούτε ταυτοποιηθεί κανένας από τους δράστες.

Παράλληλα, σημειώνουν πως όταν διαπραχθεί έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν το δικαίωμα εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για να πράξουν ότι προβλέπει ο νόμος.

«Η διαμαρτυρία μας σήμερα είναι συμβολικού χαρακτήρα. Δεν διαλέξαμε κάποια Υπηρεσία, αλλά το Δικαστικό Μέγαρο, διότι επιτέλους όλες οι Αρχές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες, όσον αφορά στις συγκεκριμένες επιθέσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση