GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αιματοχυσία στη Γάζα

Τέσσερις Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε νέες αιματηρές συγκρούσεις κοντ...

Τέσσερις Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε νέες αιματηρές συγκρούσεις κοντά στον φράχτη ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 386 άνθρωποι. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε δράση για να διαλύσει τους περίπου 10.000 διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Οι οργανωτές των κινητοποιήσεων συνέδεσαν τις διαδηλώσεις με τον ετήσιο εορτασμό της "Ημέρας της Ιερουσαλήμ" στο Ιράν που, όπως και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και εξοργίστηκε με την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

"Δεν υπάρχει ένα τέτοιο κράτος που να ονομάζεται Ισραήλ και να έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ", είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

Τα θλιβερά γεγονότα ανάγκασαν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση