GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφηβη τζιχαντίστρια σκόπευε να τινάξει στον αέρα το Βρετανικό Μουσείο

Ένοχη κρίθηκε  από δικαστήριο του Λονδίνου μία 18χρονη καθώς σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο, με τη βοήθεια της μεγαλ...

Ένοχη κρίθηκε  από δικαστήριο του Λονδίνου μία 18χρονη καθώς σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο, με τη βοήθεια της μεγαλύτερης αδελφής της αλλά και της μητέρας της, σε μια πρωτοφανή υπόθεση για τα βρετανικά δικαστικά χρονικά αφού ολόκληρος ο "πυρήνας" αποτελείτο αποκλειστικά από γυναίκες.
Η έφηβη επίδοξη τζιχαντίστρια, σκόπευε να επιτεθεί στο Μουσείο χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες, τις οποίες αποκαλούσε "ανανάδες". Η νεαρή γυναίκα σκέφθηκε αυτό το σχέδιο αφού οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας την εμπόδισαν να ταξιδέψει στη Συρία για να παντρευτεί τον "αρραβωνιαστικό της", έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους.
Η Σαφάα Μπουλάρ, γνωρίστηκε με τον Ναουίντ Χουσέιν μέσω του διαδικτύου, όταν ήταν 16 ετών. Αποφάσισε να πάει στη Συρία για να παντρευτούν και μετά να διαπράξουν μαζί επίθεση αυτοκτονίας "κρατημένοι από το χέρι".
Ο Χουσέιν έστειλε στην μεγαλύτερη αδελφή της Μπουλάρ, την Ριζλάιν, 3.000 λίρες για να πληρώσει για το ταξίδι, όμως τα δυο κορίτσια συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2016. Αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση αλλά οι αρχές κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους.
Η Σαφάα συνέχισε την επικοινωνία της με τον Χουσέιν και συζητούσαν τα σχέδιά της να επιτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο. "Ο σκοπός της ήταν να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους", όπως είπε η εισαγγελέας Σου Χέμινγκ.
Όταν ο Χουσέιν σκοτώθηκε στη Συρία, στις 4 Απριλίου 2017, η Σαφάα έγραψε ότι ήθελε να γίνει "μάρτυρας". "Η καρδιά μου λαχταρά... να επανενωθώ με τον αγαπημένο σύζυγό μου για πρώτη φορά", έγραψε.
Οκτώ ημέρες αργότερα, συνελήφθη. Η αδελφή της, ανέλαβε τότε να εκτελέσει το σχέδιο και να επιτεθεί σε διάφορα τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο, με τη συνεργασία της μητέρας τους, της Μίνα Ντιτς και μιας άλλης νεαρής, της Χάουλα Μπαργούτι, 21 ετών. Μητέρα και κόρη έκαναν μάλιστα και μια "αναγνωριστική" επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία στις 25 Απριλίου 2017 και την επόμενη ημέρα αγόρασαν μαχαίρια από ένα σουπερμάρκετ. Και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά, πριν προλάβουν να οργανώσουν τη "γιορτή", όπως αποκαλούσαν την επίθεση.
Η Ριζλάιν Μπουλάρ, 22 ετών και η 44χρονη Ντιτς είχαν δηλώσει ένοχες τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν είχε δημοσιοποιηθεί ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι προκατειλημμένοι οι ένορκοι εναντίον της Σαφάα.
Η ποινή που θα επιβληθεί στη Σαφάα, τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδερφή της θα ανακοινωθεί στις 15 Ιουνίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση