GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τόσκας: Η ΝΔ τι στάση κρατά για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς στη Β. Ελλάδα; - ΒΙΝΤΕΟ

Να ξεκαθαρίσει τη στάση της σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, κάλεσε τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπ...

Να ξεκαθαρίσει τη στάση της σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, κάλεσε τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων της βουλευτού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγας Κεφαλογιάννη, για την ανομία στο Πεδίον του Άρεως και τα Εξάρχεια.

«Φυσικά, υπάρχουν προβλήματα στην πόλη και συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών, ή προβλήματα που αναφύονται κάθε τόσο. Δεν είπαμε ότι έχουν μηδενιστεί τα προβλήματα κι ούτε υπάρχει μέρος του κόσμου, όπου δεν υπάρχουν προβλήματα» ανέφερε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Όμως, ας συζητήσουμε λίγο για ζητήματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες, και για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς που υπάρχει κυρίως στη Β. Ελλάδα. Η ΝΔ τι στάση κρατά; Καταδικάζει τη βία κατά το δοκούν. Το «Πρώτο Θέμα», ξέρετε τι γίνεται με τη συγκεκριμένη εφημερίδα και ποιον εξυπηρετεί, απειλεί με κρεμάλες τον Πρωθυπουργό. Θέλετε εσείς να είστε ουρά της ακροδεξιάς;».

Ο αν. υπουργός εξαίρεσε την κ. Κεφαλογιάννη και πάρα πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από αυτή τη λογική, ωστόσο, είπε προς τη βουλευτή της ΝΔ: «Υπάρχουν άλλοι στην παράταξή σας που καλοβλέπουν την ακροδεξιά. Νομίζετε ότι θα κερδίσετε από ένα κλίμα αποσταθεροποίησης; Δεν κερδίζει η Δημοκρατία, δεν κερδίζει κανένας. Εμείς, επιμένουμε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν και τα δημοκρατικά ανακλαστικά του ελληνικού λαού και δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν θα πούμε σφάξε με αγά μου να αγιάσω και δεν θα αφήσουμε αυτά τα ζητήματα έτσι».

Στο πλαίσιο της τελευταίας αναφοράς του, ο κ. Τόσκας ενημέρωσε τη Βουλή ότι συγκεκριμένα χθες συνελήφθη μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία εκινείτο από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και της οποία τα μέλη είχαν μαχαίρια, κάνναβη, βενζίνες και μπουκάλια για μολότοφ, κουκούλες, κράνη κ.α. και οδηγούνται σήμερα στη Δικαιοσύνη.

«Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα που να κινείται μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια για το καλό του τόπου» είπε ο κ. Τόσκας.

Απαντώντας, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως ο υπουργός αναπτύσσει τη θεωρία του ενός άκρου, «βλέπει παντού ακροδεξιούς, ακόμα κι όταν ο Ρουβίκωνας δρα για μια ακόμη φορά ανενόχλητος, καταρρίπτοντας τις θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση συστηματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση