GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λάβετε θέσεις: Ξεκινούν οι τελικοί των «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Basket League, όπου θα κριθεί ο φετι...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Basket League, όπου θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδος (19:00). Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό της διοργάνωσης για 13η συνεχόμενη φορά και συνολικά 18η τα τελευταία 26 χρόνια. Οι δυο «αιώνιοι» αντίπαλοι ψάχνουν τον μοναδικό τους φετινό τίτλο, καθώς δεν τα κατάφεραν σε κύπελλο Ελλάδος και Euroleague.

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα απουσιών στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και θέλουν να διευρύνουν το εφετινό αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα, καθώς μετρούν ήδη 33 αγώνες χωρίς ήττα, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων για τα play off. Το «τριφύλλι» θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αήττητο και να πανηγυρίσει τον 36ο τίτλο της ιστορίας του. Εκτός για τους γηπεδούχους είναι οι Ντένμον, Γκάμπριελ και Πέιν, οι οποίοι δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ψάχνει τον 13ο τίτλο της ιστορίας του και παράλληλα θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια σεζόν, με αρκετά προβλήματα και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναμένεται να στηριχθεί κατά κύριο λόγο στον ελληνικό κορμό των «ερυθρολεύκων». Ο Έλληνας κόουτς δεν υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στους Χόλις Τόμπσον και Κιμ Τιλί, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς επίσης και στον τραυματία Αγραβάνη.

Οι Πηλοΐδης, Παναγιώτου και Διαμαντής θα είναι οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης. Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί 17 φορές σε τελικούς, με τον Παναθηναϊκό να μετράει έντεκα κατακτήσεις του τίτλου και τον Ολυμπιακό έξι. Οι ομάδες που έχουν πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, έχουν κατακτήσει τον τίτλο έντεκα φορές, σε 17 σειρές τελικών. Σε play off, οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για 81η φορά, με τον Παναθηναϊκό να μετράει 45 νίκες και τον Ολυμπιακό 35. Οι «πράσινοι» έχουν ως γηπεδούχοι 33 νίκες, έναντι έξι των αντιπάλων τους. Την εφετινή σεζόν, το «τριφύλλι» μετράει τρεις νίκες, έναντι μιας του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες κέρδισαν την τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ, για την Euroleague. Το δεύτερο ματς της σειράς θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη στις 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση