GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάχτες από το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρέθηκαν στη Σμύρνη - ΒΙΝΤΕΟ

Στάχτες από τη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης ισχυρίζονται ότι βρήκαν Τούρκοι αρχαιολόγοι στα ερείπια της αρχαίας Σμύρνης, όπω...

Στάχτες από τη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης ισχυρίζονται ότι βρήκαν Τούρκοι αρχαιολόγοι στα ερείπια της αρχαίας Σμύρνης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αρχαίες κατοικίες στη Σμύρνη, βρέθηκαν στους τοίχους τους στάχτες που χρονολογούνται από την εποχή που εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος αρχαιολόγος, Τζουμχούρ Τανριβέρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στάχτες μεταφέρθηκαν μέσω του ανέμου έως και 270 χιλιόμετρα μακριά από το νησί της Σαντορίνης, μέχρι την Σμύρνη.

Οι στάχτες προσκολλήθηκαν και εγκλωβίστηκαν μέσα στα τότε κτίσματα για να εντοπιστούν ξανά 3.600 χρόνια μετά από την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο και τους συνεργάτες του, η ανακάλυψη αυτή θα δώσει πολλά νέα στοιχεία τόσο για το ηφαίστειο, όσο και για τις πρώτες ελληνικές πόλεις/δομές των Ελλήνων στο Αιγαίο. Για το πώς χτίζονταν τα σπίτια τότε, πώς ήταν η δομή μιας πόλης και από πότε οφείλει την ύπαρξή της η Σμύρνη.

Ο Τανριβέρ υποστηρίζει ότι οι στάχτες του ηφαιστείου εξαπλώθηκαν σε όλο το Αιγαίο και η εξέτασή τους ενδέχεται να αλλάξει όλη την ιστορία της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση