GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει μακεδονική γλώσσα αλλά είναι σλαβική - ΒΙΝΤΕΟ

Για ύπαρξη "μακεδονικής γλώσσας" έκανε λόγο ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, μιλώντας το βράδυ της Δευτ...

Για ύπαρξη "μακεδονικής γλώσσας" έκανε λόγο ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Επί Παντός» του Top Channel.

Ωστόσο διευκρίνισε πως "είναι σλαβική, δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα και τους αρχαίους Έλληνες".

"Καταρχήν αυτή η γλώσσα προσδιορίζεται ποια είναι, ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών χωρών. Το γράφει η συμφωνία" είπε ο κ. Ντζιμάνης.

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος αμφιβάλλει πως θα επικρατήσει ότι μιλούν μακεδονικά, απάντησε: "Ναι μακεδονικά, αλλά σλάβικα. Αν είχαμε και εδώ στην Ελλάδα μακεδονική γλώσσα, θα έλεγα ότι έχουμε κάποιο θέμα. Εμείς μιλάμε την ελληνική. Αυτοί μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Εδώ και έναν αιώνα έχει αναγνωριστεί. Γιατί να μην το αναγνωρίσω; Μιλούν μακεδονική γλώσσα η οποία όμως είναι σλαβική. Δεν καμία σχέση ούτε με την αρχαία Ελλάδα, ούτε με τους αρχαίους Έλληνες, ούτε τίποτα"

"Όπως επίσης κι αυτός ο λαός, η Βόρεια Μακεδονία. Πάλι το λέει μέσα η συνθήκη ότι αυτοί άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, με την αρχαία ελληνική ιστορία κλπ." πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση