GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Υπό κράτηση ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης δολοφονίας του Ρώσου δημοσιογράφου

Δικαστήριο διέταξε την κράτηση για τουλάχιστον δύο μήνες ενός άνδρα ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και φέρεται να οργάνωσε τη συνωμο...

Δικαστήριο διέταξε την κράτηση για τουλάχιστον δύο μήνες ενός άνδρα ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και φέρεται να οργάνωσε τη συνωμοσία για τη δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπάμπτσενκο, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.

Ο Μπόρις Γκέρμαν, διευθυντής μιας ουκρανογερμανικής εταιρείας κατασκευής όπλων, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε συνωμοσία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και ότι εκείνος έδρασε προς το συμφέρον της Ουκρανίας.

Ο Γκέρμαν εξήγησε ότι επικοινώνησε μαζί του κάποιος που είχε σχέση με το Κρεμλίνο και τον ενημέρωσε για το σχέδιο δολοφονίας του Μπάμπτσενκο. Όμως ο Ουκρανός ενημέρωσε τις αρχές της χώρας του και συνεργάστηκε στην επιχείρηση μαζί τους.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι δεν θα γινόταν καμία δολοφονία», τόνισε στο δικαστήριο. «Έγινε μόνο για το καλό της Ουκρανίας».

Οι εισαγγελείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Γκέρμαν έλαβε περισσότερα από 15.000 δολάρια για πληρώσει κάποιον να σκοτώσει τον Μπάμπτσενκο, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μέσω μιας σειράς στοχευμένων δολοφονιών. Το Κρεμλίνο απέρριψε χθες τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες «απόγειο κυνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση