GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυγενάκης: Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, θα επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρο...

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, θα επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα. Οι Έλληνες ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε η αδυναμία Τσίπρα να οδηγήσει σε εθνική ήττα. Οι χειρότερες ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται. Η κυβέρνηση έχει κάνει αδιανόητες παραχωρήσεις, εγκαταλείποντας πάγιες εθνικές θέσεις και προτίθεται να δώσει προκαταβολικά το “πράσινο φως” για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ Εγκαταλείπει τα όπλα της Ελλάδας για να πάρει αβέβαιες υποσχέσεις».

Απαντώντας στην ερώτηση ότι «η ΝΔ διαμηνύει ότι ως επόμενη κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και τους στόχους που έχουν τεθεί με τους δανειστές, αλλά όχι τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθούν» ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

«Εμείς θα επαναδιαπραγματευθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και μια σειρά δεσμεύσεων και θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία με μειώσεις φόρων. Και θα το πετύχουμε, διότι είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι. Δεν είμαστε "Τσίπρας".»

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, είπε ότι «δεν πρόκειται για πιθανότητα, αλλά για πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο πως θα έχουμε εκλογές σύντομα, αυτό το φθινόπωρο και όχι το φθινόπωρο του 2019, όπως φαντασιώνεται το Μαξίμου. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά οι πολίτες. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσκοπικά στοιχεία, επιβεβαιώνεται η κοινή αίσθηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή» και σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών προεξοφλεί τη νίκη της Ν.Δ. πιστεύοντας -και δικαίως- ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα και προοπτική για τη χώρα».

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας είπε ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μειώσουμε τη φορολογία, όπως έχουμε δεσμευτεί άλλωστε στα μερίσματα και στον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τους φόρους και τις εισφορές, την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση της ρευστότητας».

Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι «ζητούμε από τον επιχειρηματικό κόσμο να δεσμευθεί για βελτιωμένη φορολογική συμμόρφωση, αλλά και ότι θα επενδύσει στη χώρα μας, θα πληρώνει τους φόρους και τις εισφορές, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα πραγματοποιεί περισσότερες και ουσιαστικότερες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και κυρίως, θα προσέχει τους εργαζομένους και θα τους κάνει συμμέτοχους στην επιτυχία».

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι «η ΝΔ δεν θα συμπορευτεί με τον σημερινό περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα» και συμπλήρωσε: «Άλλωστε και ο ίδιος έχει κάνει τις επιλογές του και έχει διαμορφώσει τις πολιτικές συμμαχίες του. Εμείς, θα διεκδικήσουμε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα την κερδίσουμε».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο


  1. Αυγενάκης: Η Νέα-Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα...

    Blogers: Η Νέα Μιζοκρατία δέχεται ευχαρίστως μόνον τα μιζαρισμένα ...

    Αει σιχτίρ Ντοροκοπρόσκυλό της Ντοροφαυλοκρατίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση