GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΥΟ ΙΣΧΥΡΟΙ σεισμοί...

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:22 σήμερα Δευτέρα με επίκεντρο ανατολικά της Θεσσαλονίκης και εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρω...

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:22 σήμερα Δευτέρα με επίκεντρο ανατολικά της Θεσσαλονίκης και εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.

Αναστάτωση προκάλεσε και ο σεισμός που σημειώθηκε στην Πύλο λίγο μετά τις 8:15 το πρωί και υπολογίζεται στα 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο  σεισμός  έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο, 34 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Πύλου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός ήταν στα 5,4 ριχτερ και σε εστιακό βάθος 10χμ. Το συγκεκριμένο ρήγμα κατά το παρελθόν έχει δώσει αρκετά μεγάλους σεισμούς.
 «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση