GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη συμβολή της Κομισιόν για την ελάφρυνση του χρέους ζήτησε από τον Γιούνκερ η Γεννηματά

Η ελληνική οικονομία και ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής ...

Η ελληνική οικονομία και ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Φώφη Γεννηματά αντάλλαξαν απόψεις για τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας, δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που καλείται να αποφασίσει για το τέλος του ελληνικού προγράμματος. Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στη χάραξη της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον. Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στα επόμενα βήματά της.

«Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια", δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση .

Όπως υποστήριξε η κ. Γεννηματά, ''μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη".

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες ευρωπαϊκές πηγές, η Φώφη Γεννηματά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συζήτησαν για «το ρόλο της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», και υπό το φως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ με την πΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας.

"Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής», κατέληξε λέγοντας η κ. Γεννηματά.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση