GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το έκανε πάλι το «θαύμα» του ο...Τραμπ: Σκέφτεται να δώσει μεταθανάτια χάρη στον Μοχάμεντ Άλι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε  πως «δεν είναι υπεράνω του νόμου» επαναλαμβάνοντας πως έχει το «απόλυτο δικαίωμα» να δώσει προε...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε  πως «δεν είναι υπεράνω του νόμου» επαναλαμβάνοντας πως έχει το «απόλυτο δικαίωμα» να δώσει προεδρική χάρη στον εαυτό του στην έρευνα για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.
«Δεν είμαι υπεράνω του νόμου. Δεν θέλω κανένας να είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Κεμπέκ του Καναδά. «Ναι, έχω το απόλυτο δικαίωμα να δώσω χάρη στον εαυτό μου. Αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν έκανα τίποτα κακό», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρξε «ανάμιξη» της Ρωσίας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε επίσης ότι σκέπτεται να δώσει μεταθανάτια χάρη στον θρύλο του μποξ Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος αρνήθηκε να καταταγεί στον στρατό για να πολεμήσει στο Βιετνάμ.
Ο μποξέρ αρνήθηκε να καταταγεί στον στρατό το 1967, ενώ ο πόλεμος στο Βιετνάμ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, προβάλλοντας θρησκευτικούς λόγους και την επιφυλακτικότητά του να πάει να πολεμήσει πληθυσμούς που δεν του είχαν κάνει τίποτα προσωπικά.
Ως αποτέλεσμα έχασε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και καταδικάστηκε για ανυποταξία. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ακύρωσε ωστόσο την ποινή αυτή το 1971.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση