GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη και άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Καμμένος - ΒΙΝΤΕΟ

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής, ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικ...

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής, ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
"Διεπράχθησαν σοβαρές προσβολές του πολιτεύματος αλλά και του στρατεύματος. Ο κ. Μπαμπαρούσης, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα αλλά και βαριά προσβολή προς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν μπορεί οι Ένοπλες Δυνάμεις να καλούνται να παραβιάσουν το Σύνταγμα, να καταπατήσουν την αρχή του πολιτεύματος και να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές , σέβονται τη βουλή, τα κόμματα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις" τόνισε ο κ. Καμμένος.
"Κατά τη διάρκεια του ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινικού κώδικα του πρώτου κεφαλαίου περί προσβολών του πολιτεύματος και συγκεκριμένα του άρθρου 134 που αναφέρεται σε εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 που αναφέρεται σε προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ζητώ από τη δικαιοσύνη όμως άμεσα ασκηθεί ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα κατά του βουλευτή Μπαμπαρούση και κατά της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης ζητώ από το σύνολο της ολομέλειας να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμόζει νόμους. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας" πρόσθεσε.
Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αφήνεται σκιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και να καλούνται αυτές να καταλύσουν το πολίτευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση