GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΛΟΥΜΕ την Ρένα Δούρου στο Πεδίον του Άρεως...

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεδίου του Άρεως καλεί την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου να έρθει στο Πάρκο και να κάνει δημόσιο διάλογο με...

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεδίου του Άρεως καλεί την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου να έρθει στο Πάρκο και να κάνει δημόσιο διάλογο με τους κατοίκους για τα τεράστια προβλήματα του Πάρκου, όπως το εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και η ερήμωση λόγω των κλειστών υποδομών (παιδικές χαρές, κιόσκια, τουαλέτες, σιντριβάνια κ.α.) Ζητάμε απαντήσεις δια ζώσης στα ερωτήματα που θέτουμε -χωρίς να λαμβάνουμε απαντήσεις- εδώ και καιρό:

1. Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας για την κατάληψη του δυτικού τμήματος του Πεδίου του Άρεως από τη μαφία των ναρκεμπόρων. Ποιες ενέργειες κάνει ή προτίθεται να κάνει, μόνη της ή σε συνεργασία με άλλες αρχές, ώστε να σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών μέσα και γύρω από το μεγαλύτερο Πάρκο της Αθήνας. Γιατί δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα ούτε καν το πρόγραμμα street working για την ανακούφιση των τοξικοεξαρτημένων.
2. Τι είδους φύλαξη παρέχει αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής στον χώρο και τους επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως, όταν γίνεται απροκάλυπτα διακίνηση ναρκωτικών στις διαδρομές του και σημειώνεται καθημερινά πλήθος βανδαλισμών.
3. Γιατί παραμένουν κλειστές όλες οι βασικές υποδομές του Πεδίου του Άρεως με αποτέλεσμα να «εκδιώκεται» ο κόσμος από το Πάρκο αντί να έχει κίνητρο να τον επισκεφτεί.
4. Ειδικότερα, γιατί παραμένουν κλειστές οι δύο Παιδικές Χαρές από τον Σεπτέμβριο του 2017 με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο Πάρκο και γιατί η τρίτη Παιδική Χαρά παραμένει εντελώς κατεστραμμένη, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της Περιφέρειας ότι θα την επισκευάσει.
5. Γιατί δεν λειτουργούν τα σιντριβάνια, οι υδάτινες διαδρομές και ο Ροδώνας, έργα για τα οποία έχουν δαπανηθεί υπέρογκα ποσά και παραμένουν ξερά και εγκαταλελειμμένα, απωθητικά για τους επισκέπτες του Πάρκου.
6. Γιατί δεν λειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτες με αποτέλεσμα όλο το Πάρκο να έχει μετατραπεί σε ένα δυσώδες δημόσιο αποχωρητήριο.
7. Γιατί δεν έχει οριστεί ένας από τους ήδη περιφραγμένους χώρους του Πάρκου ως χώρος για την ελεύθερη κυκλοφορία των σκυλιών (χωρίς λουρί), ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά σκυλιά με παιδιά και να μη δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των ανθρώπων που έχουν πιο ήρεμα ή πιο ζωηρά σκυλιά. 8. Γιατί σπαταλιέται πόσιμο νερό της ΕΥΔΑΠ για την άρδευση του Πάρκου, όταν υπάρχουν τουλάχιστον τρεις γεωτρήσεις που θα υπερκάλυπταν τις ανάγκες του.
9. Πότε θα γίνει ουσιαστικός καθαρισμός των παρτεριών του Πάρκου (και όχι ό,τι φαίνεται από τους κεντρικούς διαδρόμους), ώστε να αναπνεύσει το χώμα από την εναπόθεση πάσης φύσεων ακαθαρσιών επί χρόνια.
10. Με ποιόν τρόπο έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Αττικής ότι η παραχώρηση των δύο αναψυκτηρίων σε ιδιώτες («Άλσος Οικονομίδη» και «Green Park») θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ζωντάνιας όλου του Πάρκου και δεν θα δημιουργηθούν «περιφραγμένες νησίδες», αποξενωμένες, ή ακόμα και εχθρικές προς τον ήπιο χαρακτήρα που οφείλει να έχει ένας δημόσιος χώρος πρασίνου.

Καλούμε την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, να έρθει στο Πεδίον του Άρεως και να κάνει έναν ειλικρινή και «αδιαμεσολάβητο» διάλογο με τους Κατοίκους του Πάρκου που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την απαξίωση ενός χώρου που θα μπορούσε να ήταν πόλος έλξης για όλη την Αθήνα και τους επισκέπτες της, ένας χώρος πρασίνου φιλόξενος για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων όλων των ηλικιών και των ενδιαφερόντων.
Η εκδήλωση των «Αθηναίων Δρομέων» την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 «Νυχτερινές Διαδρομές», που γίνεται με τη συνδρομή της Περιφέρειας, είναι μία άριστη ευκαιρία για δημόσιο διάλογο. Περιμένουμε την κυρία Δούρου στο άγαλμα του Κωνσταντίνου (50 μέτρα από την πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών), μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, δηλαδή στις 8 το βράδυ.

Πρωτοβουλία κατοίκων Πεδίου του ΆρεωςΚαλούμε τη Ρένα Δούρου στο Πεδίον του Άρεως

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση