GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που "χτυπούσε" εξοχικά στη Βορειοανατολική Αττική - ΦΩΤΟ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού, σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και αποθή...

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού, σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, κυρίως στις περιοχές του Ωρωπού, της Νέας Πολιτείας, του Συκαμίνου, της Μαλακάσας, του Αυλώνα αλλά και στις γύρω περιοχές.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχές των Αθηνών και του Ωρωπού, συνελήφθησαν συνολικά 4 αλλοδαποί, ηλικίας από 39 έως 61 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 60 περιπτώσεις κλοπών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Για το χειρισμό της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ εξετάστηκε η περιπτωσιολογία των κλοπών που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η “de facto” μεθοδολογία δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς διακριβώθηκε ότι επέλεγαν ως ’’στόχους’’ εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, σε τοποθεσίες κοντά σε κεντρικές οδούς με εύκολη πρόσβαση στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στις οποίες εισέρχονταν μετά από διάρρηξη των θυρών η των παραθύρων.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε 4 σπίτια και 2 αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρικά εργαλεία, ποδήλατα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, ρουχισμός οικιακός εξοπλισμός, κ.λπ.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ. φορτηγά, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση