GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοπιανά ΜΜΕ: Αυτά είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας - Οι αναφορές στη γλώσσα και την εθνικότητα

Όπως μεταδίδει το Σκοπιανό μέσο alsat-m.tv στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ η οποία θα υπογραφεί στις Πρέσπες, τονίζεται ότι «η μακεδονική γλώσ...

Όπως μεταδίδει το Σκοπιανό μέσο alsat-m.tv στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ η οποία θα υπογραφεί στις Πρέσπες, τονίζεται ότι «η μακεδονική γλώσσα γίνεται αποδεκτή, με την παρατήρηση ότι η Βόρεια Μακεδονία συμφωνεί ότι η γλώσσα είναι σλαβική (όπως υπογραμμίζεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ), ενώ αναφέρεται ότι «στον τομέα της εθνικότητας, η μακεδονική / ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας / θα εφαρμοστεί με την πρόσθετη διευκρίνιση ότι πρόκειται για πληθυσμό της χώρας αυτής που δεν σχετίζεται με τον ελληνικό πολιτισμό.
Αναλυτικά:
- Οι παραπομπές "για την προστασία των μακεδονικών μειονοτήτων" απομακρύνονται από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Παράλληλα το ομοιογενές τμήμα εναρμονίζεται με το ανάλογο που υπάρχει στο ελληνικό Σύνταγμα.
- Η μεταβατική περίοδος καθορίζεται από αλλαγές των εσωτερικών εγγράφων της γειτονικής χώρας και η διαδικασία αυτή θα συνδέεται με την έναρξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.
- Θα συσταθεί επιτροπή για τη Χρήση των Όρων Εμπορίου και στις δύο χώρες
- Η μακεδονική γλώσσα γίνεται αποδεκτή, με την παρατήρηση ότι η Βόρεια Μακεδονία συμφωνεί ότι η γλώσσα είναι σλαβική (όπως υπογραμμίζεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ)
- Στον τομέα της εθνικότητας, ο όρος "μακεδονική" - δηλαδή πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας- θα εφαρμοστεί με την πρόσθετη διευκρίνιση ότι πρόκειται για πληθυσμό της χώρας αυτής που δεν σχετίζεται με τον ελληνικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση