GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Η ΝΔ πολιτεύεται με μομφές παντού - ΒΙΝΤΕΟ

"Οι αδυναμίες και οι αδράνειές σας, κυρίες και κύριοι που σήμερα μέμφεστε τη δική μας κυβέρνηση, είναι αυτά που, μέχρι τώρα κ...

"Οι αδυναμίες και οι αδράνειές σας, κυρίες και κύριοι που σήμερα μέμφεστε τη δική μας κυβέρνηση, είναι αυτά που, μέχρι τώρα και σε μεγάλο βαθμό, συντηρούσαν τον αλυτρωτισμό μερίδας των γειτόνων μας. Η δική σας εθνική διπλωματία και εξωτερική πολιτική είναι αυτά που οδήγησαν, μέχρι τώρα, στο γεγονός περισσότερα από 140 κράτη σε διμερές επίπεδο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, να έχουν αναγνωρίσει την γείτονα με τη συνταγματική ονομασία της, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Κι ενώ όλα αυτά συντελούνταν στην παγκόσμια κοινότητα, ενώ αυτή ήταν η πραγματικότητα και σας ήταν γνωστή εσείς παραμένατε στον στρουθοκαμηλισμό, μπας και δεν καταλάβαινε κάποιος συμπολίτης μας πως το Μ στο ΠΓΔΜ σημαίνει Μακεδονία" ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

"Δηλαδή, στ’ αλήθεια, η στάση σας για το Μακεδονικό ήταν να αποκρύπτετε διαρκώς τα ιστορικά στοιχεία, να χρησιμοποιείτε όσες ιστορικές περιόδους, απ' την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, βολεύουν το αφήγημά σας, να χρησιμοποιείτε τις διεθνείς συνθήκες κατά το δοκούν και να κλείνετε το μάτι στην ενεργοποίηση της πατριδοκαπηλίας και του θυμικού".

"Τα έχετε καταφέρει τόσο καλά, έχετε υπηρετήσει τόσο καλά τα εθνικά μας συμφέροντα, ώστε σήμερα όλη η Ευρώπη να χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας, να μιλάει για επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος, καταφανώς να αναγνωρίζεται η ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας και τα διεθνή μέσα να αναφέρουν πως η «Μακεδονία» αλλάζει όνομα και Σύνταγμα. Επαναλαμβάνω, η «Μακεδονία» αλλάζει όνομα και Σύνταγμα. Δηλαδή, η συμφωνία αυτή προσπαθεί τελικά, κυρίες και κύριοι, να περισώσει την δική σας «επιτυχία». Που συμπυκνώνεται στο αναγνωρισμένο –μέχρι σήμερα– «Μακεδονία».Και είναι μια συμφωνία που δεν παρεκκλίνει καθόλου απ΄ την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση erga omnes. Και, επιπλέον, δημιουργεί την υποχρέωση της γείτονος να προχωρήσει άμεσα σε συνταγματική αναθεώρηση. Βάζοντας, έτσι, καταρχάς θεσμικό τέλος στον αλυτρωτισμό και την αναπαραγωγή του" είπε η κ. Γεροβασίλη.

"Αυτές είναι οι αλήθειες .Που προσπαθείτε να θολώσετε, να κρύψετε, να κάνετε να ξεχαστούν. Με πολλούς τρόπους. Ο τελευταίος είναι ο λεονταρισμός της χθεσινής κατάθεσης πρότασης μομφής στην κυβέρνησή μας" συμπλήρωσε.

"Το μείγμα εθνικισμού στην εξωτερική πολιτική και ακραίου νεοφιλελευθερισμού στην εσωτερική, είναι παραπάνω από επικίνδυνο, τροφοδοτεί τον λαϊκισμό" ανέφερε.

"Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι μια ακόμη ευκαιρία να πούμε όλα τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί, η ΝΔ, αδικώντας εν πολλοίς και την πολιτική της παράδοση, όλο το τελευταίο διάστημα πολιτεύεται με μομφές παντού" τόνισε.

"Ασκούμε την πολιτική νηφάλια και υπεύθυνα. Κοινωνική και πολιτική πόλωση, ακραίος διχαστικός λόγος και πράξεις παραπέμπουν σε εθνικολαϊκισμό. Η χώρα θα προχωρήσει, η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με τις δυνάμεις της προόδου, με αναβαθμισμένο τον γεωπολιτικό της ρόλο" κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιο της τόνισε "Χρησιμοποιείτε εσκεμμένα λάθος στοιχεία. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο από το 2015 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί συνολικά κατά 10.000 υπαλλήλους. Αυτό δεν λέγεται διόγκωση λέγεται μείωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση