GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά για Σκοπιανό: Η συμφωνία είναι ένα βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση του ζητήματος - ΒΙΝΤΕΟ

«Το κλίμα που επικρατεί σήμερα επιβεβαιώνει γιατί ζητήσαμε εκλογές. Είναι πολύ γκρίζα η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην αίθουσα της ...

«Το κλίμα που επικρατεί σήμερα επιβεβαιώνει γιατί ζητήσαμε εκλογές. Είναι πολύ γκρίζα η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων και θα λογοδοτήσει ενώπιον του ελληνικού λαού» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

«Οι νέες δεσμεύσεις που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε, συγκροτούν, μαζί με εκείνες του τρίτου μνημονίου, πολύ βαριά «κληρονομιά», άχθος για τη χώρα. Xωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους» πρόσθεσε η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Αυτό που εμείς αρνηθήκαμε κατηγορηματικά στην τρόικα και στον κ. Σόιμπλε, τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση το αποδέχεται. Κόντρα σε αρχές και αξίες της αριστεράς. Είναι άδικο και το κάνατε πράξη» είπε ακόμη.

«Ζήτησα εκλογές τώρα ακριβώς για να τεθεί ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο, για να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαπραγματευθεί, με ποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιος θα εγγυηθεί πειστικά την επόμενη μέρα. Ο κ. Μητσοτάκης που ζητά εδώ και δυο χρόνια κάθε μέρα εκλογές, τώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου λέει «ραντεβού το φθινόπωρο»» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

«Η χώρα πρέπει και μπορεί να επιδιώξει μια προσεκτική και σταδιακή αποδέσμευση από τα Μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξανά-χρειαστούμε» είπε η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης ανέφερε πως «έχει αναλάβει δεσμεύσεις για δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα, συνεχίζει και διευρύνει τις εξοντωτικές επιβαρύνσεις για τα Ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις». «Ποιοι θίγονται, ποιοι είναι οι πραγματικά χαμένοι, από τα νέα μέτρα; Είναι μήπως οι πλούσιοι, οι ισχυροί, όπως ισχυρίστηκαν Κυβερνητικά στελέχη; ΟΧΙ» διερωτήθηκε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση έλεγε ότι η «λιτότητα υπονομεύει την ανάπτυξη». Τώρα διαβεβαιώνουν ότι «η συνέχιση της λιτότητας είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη» πρόσθεσε.

«Είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, με την μείωση του αφορολόγητου. Είναι 1 εκατομμύριο χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και αγρότες, που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τον φόρο, χάνοντας ακόμη 650 ευρώ τον χρόνο από το εισόδημά τους. Είναι 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι, που θα κληθούν να πληρώσουν 2,6 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, με την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου. Είναι οι συνταξιούχοι που θα χάσουν 700 εκατομμύρια ακόμη από την αναβολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στις συντάξεις τους. Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που θα κληθούν να πληρώνουν ακόμη 140 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των εισφορών τους» συμπλήρωσε.

«Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες όταν ήδη χρωστούν 130 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; Όταν τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Ποτέ δεν υπήρξε πρόταση να μπούμε στην κυβέρνηση. Η δική μας πρόταση ήταν να αξιοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία που υπήρξε το καλοκαίρι του 2015. Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ήθελε να κάνει είναι να προσπαθήσει να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα», είπε.

Τι είπε για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ

Από την άλλη πλευρά η κ. Γεννηματά σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα ότι «αποτύχατε κύριοι της κυβέρνησης στην Οικονομία, συνεχίζετε όμως να αναλαμβάνετε διαρκώς νέες δεσμεύσεις για τη χώρα, και τώρα δεσμεύετε τη χώρα και στα Εθνικά θέματα».

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη λύση. Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχουμε θέσει ως ΚΙΝΑΛ και ως Δημοκρατική Παράταξη ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των Σκοπίων. Η υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων είναι φανερό ότι δεν εξαρτάται από την πλευρά μας αλλά αποκλειστικά από την πλευρά της γείτονας χώρας» σημείωσε.

«Υπάρχουν ακόμα αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης. Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μόνο εάν η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει και την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με τη νέα ονομασία. Άλλο ένα που θα πρέπει να γίνει αποδεκτό είναι η επιστολή πρόσκλησης στο ΝΑΤΟ να σταλεί μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που έχουν αναλάβει τα Σκόπια για να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα για τη χώρα» ανέφερε.

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία

Από τα πυρά της κ. Γεννηματά δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία. «Η ΝΔ φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής» είπε ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση