GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Χρειάζεται περαιτέρω μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια

Χρειάζεται περαιτέρω μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος...

Χρειάζεται περαιτέρω μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σήμερα στην Μπούντεσταγκ ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο. Στην Ευρωζώνη όλοι πρέπει να μένουν προσηλωμένοι στους κανόνες, δεν θα υπάρξει μια ένωση χρέους, τόνισε επίσης.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, η καγκελάριος σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν φτάσει ακόμη εκεί που θέλουν και πρόσθεσε ότι "δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια κοινή συμφωνία για το άσυλο στην σύνοδο αυτή κορυφής" της ΕΕ, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν ότι χρειάζεται να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση, σημείωσε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή μας στη Γερμανία να ανοίξουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες το 2015 δεν ήταν μονομερής, ενεργήσαμε για να βοηθήσουμε την Αυστρία και την Ουγγαρία.

Πρέπει να επιστρέψουμε στους κανόνες που ίσχυαν από πριν από τον Σεπτέμβριο του 2015 καθώς έχουν μειωθεί οι αριθμοί των μεταναστών, πρόσθεσε.

Πρέπει να επιδιώξουμε συμφωνίες για το μεταναστευτικό με τα αφρικανικά κράτη, όπως κάναμε με την Τουρκία, σημείωσε επίσης, λέγοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται να διαχειριστεί καλύτερα τη συνεχιζόμενη μετανάστευση εντός της ΕΕ.

Αν δεν επιτύχουμε μια συμφωνία σε επίπεδο 28 κρατών μελών, θα πρέπει να σκεφτούμε την σύναψη συνασπισμών μεταξύ αυτών που προτίθενται να προχωρήσουν όσον αφορά την μεταναστευτική πολιτική, συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση