GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη φωτιά στα Χανιά - Απειλήθηκαν σπίτια - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης η φωτιά που ξεκίνησε σε καλάμια στην περιοχή Άπτερα, στο “Γερμανικό Που...

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης η φωτιά που ξεκίνησε σε καλάμια στην περιοχή Άπτερα, στο “Γερμανικό Πουλί” στα Χανιά.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και τεράστια λόγω του σημείου της πυρκαγιάς, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από σπίτια και ξενοδοχεία και κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Μιλώντας στο zarpanews.gr οι κάτοικοι κατήγγειλαν για πολλοστή φορά τον ελλιπή καθαρισμό στην περιοχή ενώ μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δικά τους μέσα κρατούσαν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια τους, ζητώντας έναν κρουνό στην περιοχή. Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας που εισέπραξε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για τις συχνές πυρκαγίες, για να απαντήσει πως οι περιουσίες είναι ιδιωτικές και η ευθύνη του καθαρισμού ανήκει στους ιδιοκτήτες.

Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων λίγα λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα, για μεγάλη φωτιά στην περιοχή Γερμανικό Πουλί στα Χανιά.

Στο σημείο επιχειρούν 8 πυροσβεστικά οχήματα με 15 άτομα προσωπικό, ενώ πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και οι φλόγες απείλησαν σπίτια.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες ώστε οι φλόγες να μη φτάσουν στα τριγύρω σπίτια, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες των περιοίκων η φωτιά ξεκίνησε από καλάμια και οφείλεται στον ελλιπή καθαρισμό της περιοχής.

Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που δημοσιεύει το zarpanews.gr, οι κάτοικοι με τα δικά τους λάστιχα προσπαθούν να προφυλάξουν τις περιουσίες τους από τις φλόγες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση