GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Καμμένο: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης - ΒΙΝΤΕΟ

Και μόνο για τη μνημειώδη ομιλία Καμμένου άξιζε η πρόταση μομφής, υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του στη βουλή ο πρόεδρος της...

Και μόνο για τη μνημειώδη ομιλία Καμμένου άξιζε η πρόταση μομφής, υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιο ρεσιτάλ υποκρισίας δεν έχει ξαναδεί η Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Η συμφωνία για το Σκοπιανό παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της και όσοι την ψηφίσουν θα είναι συνυπεύθυνοι για τις υπογραφές που θα μπουν αύριο στις Πρέσπες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όταν 27 χώρες του ΝΑΤΟ θα έχουν ψηφίσει την ένταξη, θα είναι δύσκολο στην Ελλάδα να το αρνηθεί.

«Ο κ. Τσίπρας έπαιξε από την αρχή ένα μικροκομματικό παιχνίδι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «ανταλλάσσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό με διευκολύνσεις στην οικονομία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, καθώς επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παγιδεύσει το πολιτικό σύστημα και κατηγόρησε τους πολίτες για λαϊκισμό». Αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια λέγοντας ότι «η ΝΔ παίρνει δύναμη από τους πολίτες... Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε τους Έλληνες. Είναι εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας αναζητούσε λύση στο Σκοπιανό δίχως κόκκινες γραμμές... Το erga omnes και την αναθεώρηση του Συντάγματος το έβαλε η ΝΔ. Το "ναι" που είπε ο κ. Τσίπρας στο Μακεδονία του Ίλιντεν το πήρε πίσω άρον άρον μετά από δική μας πίεση... Ο κ. Τσίπρας υλοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκαιρο να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε ότι «η ιστορία θα γράψει ότι είπατε "ναι" σε εκείνα στα οποία όλοι οι προκάτοχοί σας είχανε πει "όχι"» και προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης πως «όσοι ψηφίσετε "όχι" στην πρόταση μομφής, ψηφίζετε "ναι" όχι μόνο στο να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες αλλά και στο να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους και από την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία σημείωσε: «Με τη συμφωνία το κράτος των Σκοπίων παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά οι κάτοικοι θα λέγονται Μακεδόνες και θα μπορούν να λένε ότι μιλούν τη Μακεδονική. Επίσης, θα μπορούν στο μέλλον κάποιοι να λένε ότι εφόσον κατοικούν στη Βόρειο Μακεδονία, κάποιοι κατοικούν στη Νότιο Μακεδονία». Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, είπε ότι «όχι μόνο νομιμοποιείτε αλλά ενισχύεται τον μακεδονικό αλυτρωτισμό... Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται... Όλοκληρη η αυθαίρετη συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά είναι στον αέρα, αλλά στο μεσοδιάστημα παράγονται τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναιρεθούν».

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «αν όλοι εμείς είμαστε ακραίοι λαϊκιστές, τότε ο κ. Καμμένος τι είναι;», και πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, «δεν ντρέπεστε να αποκαλείτε τον κ. Καμμένο τίμιο άνθρωπο»; Συνεχίζοντας την επίθεση, είπε ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιπερισπασμό, λάσπη στον αντίπαλο, επιστροφή στο παρελθόν για να κρυφτεί η εθνική ζημιά του σήμερα. Προβλέποντας την απάντηση του πρωθυπουργού, είπε: «Κάποιοι ξενύχτησαν για να κόψουν και να ράψουν επιλεκτικά δηλώσεις από το παρελθόν, αποσπασματικές τοποθετήσεις στο πλαίσιο συζητήσεων... Αναμοχλεύοντας το παρελθόν δεν θα ξεφύγετε από το τι κάνετε στο Σκοπιανό στο παρόν».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει στηθεί ένα πρωτοφανές θέατρο υποκρισίας. Οι ΑΝΕΛ στα λόγια λένε όχι στη συμφωνία. Ισχυρίζονται ότι δεν θα κυρώσουν τη συμφωνία όταν έλθει στη βουλή. Μας λένε δηλαδή ότι δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα αλλά κάποια βολική στιγμή στο μέλλον. Στηρίζουν όμως ταυτόχρονα με πάθος τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών που τη διαπραγματεύτηκαν και την υπογράφουν αύριο. Δεν παραιτούνται καν από τις υπουργικές τους καρέκλες ως ελάχιστη ένδειξη πολιτικής ευθιξίας.

Εδώ, σημείωσε, εισάγεται νέος πολιτικός όρος, της ευκαιριακής δεδηλωμένης. «Ακουσα για νόμπελ Ειρήνης. Νόμπελ πολιτικής απάτης αξίζει και στους δυο σας. Γιατί όλα αυτά που κάνετε είναι συνεννοημένα», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το όνομα της Μακεδονίας.

Έχουν περάσει πολλοί δημαγωγοί από αυτή την αίθουσα. Όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μια ξεχωριστή θέση για τον κ. Καμμένο ανάμεσα στους καιροσκόπους της εποχής, συνέχισε.

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα επισήμανε: «Όλοι μας παίρνουμε τις αποφάσεις μας και θα κριθούμε γι' αυτές, εσείς κ. Τσίπρα υπογράφετε μία συμφωνία που συνιστά μείζονα εθνική υποχώρηση και εγώ προσπαθώ να το αποτρέψω, εγώ έχω ήσυχη την συνείδησή μου... Τα καλά λόγια που ακούτε από το εξωτερικό θα έπρεπε να σας κάνουν να ανησυχείτε». Πρόσθεσε ότι είναι ανησυχητική η χρονική σύμπτωση δύο θεμάτων του Σκοπιανού και της συμφωνίας για το «τέταρτο μνημόνιο».

«Οι εκλογές είναι θέμα λίγων μηνών και η κρίση των πολιτών θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και εσείς κ. Τσίρπα, θα καταγραφείτε ως ο χειρότερος πρωθυπουργός», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υποστήριξε: «Το τέταρτο μνημόνιο και η συμφωνία για το Σκοπιανό, ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Προειδοποιώ ότι το να υπογραφεί η συμφωνία καθιστά δύσκολη την αποτροπή των συνεπειών της στο μέλλον».

Καταληκτικά ανέφερε ότι το πολιτικό τοπίο είναι καθαρό: μπροστά ή πίσω, πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, αλήθεια ή ψέμα, είναι τα διλήμματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές: «Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση που πρέπει να φύγει πριν κάνει κι άλλη ζημιά στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση