GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενώπιον του ανακριτή ο Μπαρμπαρούσης - Τον χειροκρότησαν υποστηρικτές του - ΒΙΝΤΕΟ

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε στις 12:00 το μεσημέρι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος μ...

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε στις 12:00 το μεσημέρι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων σε βαθμό εσχάτης προδοσίας. Κάποιοι υποστηρικτές του Μπαρμπαρούση τον περίμεναν στασ δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν και να τον χειροκροτήσουν.
Σημειώνεται ότι με εντολή του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου εδώ και λίγες μέρες απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους και κάμερες.
Οβουλευτής, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία με την πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης, ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής , μεταξύ άλλων που είπε, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση