GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε «βέρτιγκο» οι δημοσκόποι στην Τουρκία - Άγνωστο αν εκλέγεται ο Ερντογάν από τον πρώτο γύρο

Ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβερνητικού συνασπισμού άφησε σε δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη...

Ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβερνητικού συνασπισμού άφησε σε δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στη γείτονα δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Οι εκλογές της Κυριακής πλησιάζουν και ο «Σουλτάνος» υποστήριξε ότι αν δεν καταφέρει να πάρει 300 έδρες στη βουλή, τότε θα αναζητήσει σύμμαχο για κυβερνητικό συνασπισμό.

Βέβαια, η εταιρεία δημοσκοπήσεων ORC παρουσιάζει μία εξόχως αισιόδοξη πρόβλεψη το κόμμα του Ερντογάν. Το δείγμα στο γκάλοπ της δείχνει εκλογή από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 52,7%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στην ίδια δημοσκόπηση προβλέπεται ότι ο υποψήφιος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP, Μουχαρέμ Ιντζέ θα συγκεντρώσει 29,2%, ενώ η Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος θα πάρει ποσοστό 8,6% με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς του φιλοκουρδικού κόμματος να αποσπά 8,4% των ψήφων.

Την ίδια ώρα, με βάση τα αποτελέσματα της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Gezici, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, καθώς αναμένεται να λάβει μόνο 48% των ψήφων. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ του CHP 29,1%, η Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος 11,4%, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς του HDP 10% και ο Τεμέλ Καραμολλάογλου 1,2%.

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χάνει την πλειοψηφία στη βουλή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ λαμβάνει 43,6%, το CHP 26,7%, το ΜΗΡ 5,3%, το Καλό Κόμμα 10,1%, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP 12,1% και το Κόμμα Ευδαιμονίας 1,8%.

Για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 8 Ιουλίου η δημοσκόπηση προβλέπει ότι οι δύο μονομάχοι θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Μουχαρέμ Ιντζέ.

Προβλέπει πάντως ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα σπάσει ρεκόρ φτάνοντας στο 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση