GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύγισαν οι πάντες με την εικόνα της χαροκαμένης μάνας του Μανώλη - Το φονικό, η "εξορία" και οι φόβοι για βεντέτα

Για τις 12 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη, στα Ανωγεινά Όρη, τον Απρίλιο του 2017. Η εικόνα της χαρ...

Για τις 12 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη, στα Ανωγεινά Όρη, τον Απρίλιο του 2017.

Η εικόνα της χαροκαμένης μάνας του Μανώλη η οποία χθες κατέθεσε κρατώντας στα χέρια το πορτρέτο του νεκρού παιδιού της και το ματωμένο του μπουφάν, συγκλόνισε τους πάντες. Από την άλλη οι γυναίκες της οικογένειας των δραστών να κατηγορούν τους Στρατάκηδες για την αιματοχυσία και την δική τους “εξορία” μετά το συμβάν για να μην υπάρξει βεντέτα, έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Κρήτη.

Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 23χρονου και η δίκη θα συνεχιστεί σε λίγες μέρες με την αγόρευση του Εισαγγελέα.

Πατέρας και γιος - ο δεύτερος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη-ισχυρίστηκαν ότι ενώ περνούσαν με το αυτοκίνητο μπροστά από το ποιμνιοστάσιο των Στρατάκηδων, υπήρξε μία μικρή λογομαχία. Έληξε όμως το θέμα και κίνησαν να φύγουν όταν δέχθηκαν καταιγισμό πυρών.

Τότε σταμάτησαν το αυτοκίνητο. Ο 22χρονος βασικός κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι υπό το καθεστώς αυτό έβγαλε το καλάσνικοφ και πυροβόλησε προς την πλευρά όπου ακούγονταν οι πυροβολισμοί, χωρίς να στοχεύει κάπου συγκεκριμένα. Είπε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 23χρονο.

Ακριβώς τα αντίθετα ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους τα αδέλφια του θύματος. Υποστήριξαν ότι πατέρας και γιος τους έστησαν ενέδρα.

Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι ο 23χρονος πυροβόλησε προς την πλευρά του αυτοκινήτου των δραστών αφού είχε βληθεί.

Η πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίζει ότι πρώτος πυροβόλησε ο Μανώλης Στρατάκης και στην συνέχεια βλήθηκε με το καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να υποστεί αιμορραγικό σοκ, το οποίο δεν του επέτρεπε να κάνει περισσότερα από ένα δύο βήματα πριν σωριαστεί στο έδαφος.

Υποστηρίζεται ακόμα ότι αν και η πλευρά της υπεράσπισης παρέδωσε τα όπλα της συμπλοκής, αυτό δεν έγινε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Όπως υποστηρίζουν ούτε το 45αρι του νεκρού παραδόθηκε αλλά ούτε και ένα 9αρι, το οποίο βρέθηκε τυχαία σχεδόν 6,5 μήνες μετά στην κατοχή συγγενικού προσώπου του θύματος, μετά από τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση