GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ στο Μουντιάλ μετά τους αλβανικούς αετούς ποδοσφαιριστών στο ματς Ελβετία - Σερβία...

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση δύο παικτών αλβανικής καταγωγής που αγωνίζονται με την εθνική ομάδα της Ελβετίας, να σχηματίσουν τ...

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση δύο παικτών αλβανικής καταγωγής που αγωνίζονται με την εθνική ομάδα της Ελβετίας, να σχηματίσουν τον αλβανικό αετό, στο ματς με την Σερβία, στους πανηγυρισμούς τους στα γκολ που σημείωσαν στο ματς της Παρασκευής στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μετά το γκολ του Σακίρι, οι δύο παίκτες πήγαν μπροστά στους Σέρβους και πανηγύρισαν προκλητικά. Ο Σακίρι έχει γεννηθεί στο Κόσοβο ενώ οι γονείς του Τσάκα γεννήθηκαν στο Κόσοβο αλλά έχουν καταγωγή από την Αλβανία. Ο πατέρας του, μάλιστα, στο παρελθόν έχει συλληφθεί γιατί προωθούσε την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Ερωτηθείς μετά το τέλος του ματς για την κίνησή του, ο Σακίρι αρκέστηκε μόνο στη φράση «έτσι το ένιωσα». «Στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα είναι έντονα. Δείτε τι έκανα και αποδώστε το στο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε άλλο για αυτό».
Τους τόνους επιχείρησε να κατεβάσει και ο προπονητής της Ελβετίας Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς. «Δεν πρέπει να αναμειγνύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο ότι επικρατούν τα συναισθήματα και έτσι συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο ως κάτι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά».
Στον αντίποδα κινήθηκε ο Σέρβος επιθετικός Μίτροβιτς, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ματς είχε και μια διαμάχη με τον Σακίρι, ο οποίος σε δήλωσή του μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: «Αν αγαπά τόσο πολύ το Κόσοβο και θέλει να κουνάει τη σημαία του, γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί με την ομάδα του;».
Αποστάσεις κράτησε, αντίθετα, ο προπονητής της εθνικής Σερβίας Μλάντεν Κρίσταϊτς που είπε «δεν έχω κάποιο σχόλιο, δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Είμαι άνθρωπος του αθλήματος και θα αρκεστώ σε αυτό».
Σημειώνεται ότι ο Σακίρι παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας παπούτσια με τις σημαίες της Ελβετίας και του Κοσόβου.

Σε δημοσίευμα της η βρετανική Mirror αναφέρει ότι ο Σακίρι είναι αντιμέτωπος με μία πιθανή τιμωρία εξαιτίας του πανηγυρισμού του αυτού.

Πηγή: filathlos.gr, mirror.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση