GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικά ΜΜΕ: Απόφαση – έκπληξη η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά

Απόφαση – έκπληξη χαρακτηρίζουν την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία τα ...

Απόφαση – έκπληξη χαρακτηρίζουν την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ οι αριστερές οργανώσεις στην Τουρκία εντάσσουν την απόφαση αυτή στο πλαίσιο του ''παζαριού'' που διεξάγεται, όπως ισχυρίζονται, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την απελευθέρωση φυλακισμένων και καταζητούμενων στις δύο χώρες.

Ο 45χρονος Τουργκούτ Καγιά κατάγεται από την Τραπεζούντα και βρίσκονταν στη λίστα ''τρομοκρατών'' του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών που έχουν διαφύγει και αναζητούνται στο εξωτερικό. Για τον κ. Καγιά είχε εκδοθεί ''ερυθρά'' αγγελία από την Ιντερπόλ για αδικήματα που είχε διαπράξει αλλά και για εκκρεμή ποινή φυλάκισης στην Τουρκία.

Ο 45χρονος είχε εισέλθει στην Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Αμέσως έκανε αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, η οποία απορρίφθηκε με την απόφαση του Αρείου Πάγου στις 30 Μαίου 2018.

O Τουργκούτ Καγιά είχε συλληφθεί ξανά στην Ελλάδα το 2015, ωστόσο 40 ημέρες μετά είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ελληνικές αρχές.

Είναι μέλος του ''εκτός νόμου'', όπως χαρακτηρίζεται, Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος/Μαρξιστικού Λενινιστικού, TKP/ML – TİKKO. Πρόκειται για μία αριστερή οργάνωση, η οποία χαρακτηρίζεται ''τρομοκρατική'' από τις τουρκικές αρχές και μερίδα του τουρκικού τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση