GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στη Σαγκάη - Άνδρας επιτέθηκε σε δημοτικό σχολείο και σκότωσε με μαχαίρι δύο μαθητές

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε στους μαθητές στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή Σούχουϊ στην κεντρική Σ...

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε στους μαθητές στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή Σούχουϊ στην κεντρική Σαγκάη, σκοτώνοντας δύο παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 29χρονος επιτέθηκε σε τρία αγόρια και μια μητέρα με ένα μαχαίρι για λαχανικά γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η αστυνομία της Σούχουϊ στον επίσημο λογαριασμό της στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Τα θύματα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά τα δύο παιδιά υπέκυψαν στα τραύματά τους, πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι δεν απειλείται η ζωή του τρίτου αγοριού και της μητέρας στην οποία επιτέθηκε επίσης ο 29χρονος.

Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη επιτόπου, είναι άνεργος και οργισμένος με την κοινωνία, σύμφωνα με την αστυνομία. Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Weibo δείχνει κάποιους να δένουν τον επιτιθέμενο με σκοινιά πάνω σε ένα πεζοδρόμιο.

Τα βίαια εγκλήματα σπανίζουν στην Κίνα σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις στις οποίες η ασφάλεια είναι μεγάλη. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί κάποιες επιθέσεις με μαχαίρι ή τσεκούρι, πολλές με στόχο παιδιά.

Τον Απρίλιο ένας 28χρονος που μισούσε τα παιδιά μετά τον σχολικό εκφοβισμό που είχε υποστεί ο ίδιος όταν πήγαινε σχολείο, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επτά μαθητές γυμνασίου στην Κίνα, οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους αποδίδονται συχνά σε ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή προσωπικά πάθη. Τα μαχαίρια είναι το όπλο που χρησιμοποιείται συνήθως επειδή οι έλεγχοι για τα όπλα είναι εξαιρετικά αυστηροί στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση