GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ! Οι σχέσεις που έχουν απειλήσει τις ΗΠΑ

Σάλο έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη της σχέσης ενός κυβερνητικού υπαλλήλου με μια δημοσιογράφο. Ο James Wolfe επικ...

Σάλο έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη της σχέσης ενός κυβερνητικού υπαλλήλου με μια δημοσιογράφο.
Ο James Wolfe επικεφαλής νομοθετικής επιτροπής για 29 χρόνια που είχε πρόσβαση σε αρχεία υπηρεσιών όπως CIA και FBI συνδεόταν για 3 έτη με την Ali Watkins δημοσιογράφο των The New York Times στην Ουάσιγκτον και ύστερα των Times.
Ο James Wolfe συνελήφθη στις 7 Ιουνίου και οι αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση σκληρών δίσκων, για να ελέγξουν την επικοινωνία του.
Κατηγορείται ότι κατέθεσε ψέματα στο FBI τον Δεκέμβριο του 2017 σχετικά με τις επαφές του με δημοσιογράφους.
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του στο Twitter για την πορεία της έρευνας και την σύλληψη του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Το 2012 ο πρώην επικεφαλής της CIA David Petraeus είχε σχέση με την Paula Broadwell η οποία ετοίμαζε την βιογραφία του.
Κρίθηκε ένοχος το 2015, επειδή της παρουσίασε εμπιστευτικά έγγραφα.
Οι δικαστικές αρχές έκριναν πως ο Petraeus ήξερε ότι τα έγγραφα ήταν απόρρητα, ωστόσο τα έδειξε στην Broadwell.
Η έρευνα ξεκίνησε, όταν η φίλη του Petraeus Jill Kelley παραπονέθηκε στο FBI το 2012 ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός του email της από κάποιον άγνωστο που αποδείχθηκε πως ήταν η Broadwell.
Πιο πρόσφατα βγήκαν στην δημοσιότητα εκατοντάδες μηνύματα που αντάλλασσαν ο πράκτορας του FBI Peter Strzok και η δικηγόρος στο FBI Lisa Page.
Οι δυο τους είχαν σχέση τους λίγους μήνες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και μοιράζονταν πληροφορίες από την υπηρεσία και νέα άρθρα, ενώ εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον Ντόναλντ Τραμπ. Κατηγορήθηκαν, επειδή το βαθύ κράτος εργαζόταν για να κρατήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση