GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι "υποδέχθηκε" την απόφαση για το ελληνικό χρέος ο Διεθνής Τύπος

Οι Financial Times γράφουν πως οι πιστωτές της ευρωζώνης κατέληξαν σε «ιστορική» συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. ...

Οι Financial Times γράφουν πως οι πιστωτές της ευρωζώνης κατέληξαν σε «ιστορική» συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Για «συμφωνία ορόσημο» για το ελληνικό χρέος κάνει λόγο το Bloomberg, λέγοντας πως λήγει το «έπος» της διάσωσης.

Η Guardian αναφέρεται σε συμφωνία στην ευρωζώνη για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση, και το πρακτορείο EFE γράφει πως το Eurogroup έβαλε τέλος στα οκτώ χρόνια διασώσεων της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται για να βγει «τρεκλίζοντας» από την κρίση χρέους, ορατό το τέλος των μνημονίων», είναι ο τίτλος των New York Times, ενώ η Wall Street Journal αναφέρει πως «η ευρωζώνη συμφώνησε τις τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου για τερματισμό της διάσωσης της Ελλάδας».

Το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει ότι η συμφωνία θα «επιτρέψει στην Αθήνα να βγει, όπως προβλεπόταν, από την εποπτεία των πιστωτών της, της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), την 20ή Αυγούστου και να αρχίσει να χρηματοδοτείται μόνη από τις αγορές, έπειτα από πολλά χρόνια βαθιάς ύφεσης και τρία προγράμματα στήριξης», ενώ υπογραμμίζει τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί πως «η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ, απόψε» και το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «ικανοποιημένη» για τη συμφωνία.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde, η συμφωνία ήταν πριν από λίγο τρίτη είδηση, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για «το τέλος δέκα χρόνων κηδεμονίας» της ελληνικής οικονομίας.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro το θέμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, υπό τον τίτλο «Η ευρωζώνη συμφωνεί στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δύο μήνες πριν από την τυπική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης.

Η ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg τοποθετούσε προ ολίγου την είδηση στην τέταρτη θέση του πρωτοσέλιδού της, κάνοντας λόγο για μια «συμφωνία-ορόσημο» καθώς «τελειώνουν τα έπη» των προγραμμάτων στήριξης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση