GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισόβια κάθειρξη για την τζιχαντίστρια που σκόπευε να τινάξει στον αέρα το Βρετανικό Μουσείο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου μία 22χρονη που σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση με πυροβόλα όπλα και χ...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου μία 22χρονη που σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες στο Βρετανικό μουσείο μαζί με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδελφή της.
Η Ριζλάν Μπουλάρ θα εκτίσει τουλάχιστον 16 χρόνια από την ποινή της ώστε να έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αποφυλάκισή της, ενώ η μητέρα της, Μίνα Ντιτς, 44 ετών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και εννέα μηνών. Η ποινή της μικρότερης αδελφής, της Σαφάα Μπουλάρ, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.
Στη δίκη της Σαφάα Μπουλάρ, στις αρχές Ιουνίου, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η 18χρονη ήθελε να εξαπολύσει μια επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο, χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες, τις οποίες αποκαλούσε "ανανάδες".
Σχεδίαζε αυτήν την επίθεση αφού η αστυνομία την εμπόδισε να φύγει για τη Συρία προκειμένου να παντρευτεί έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους με τον οποίο διατηρούσε σχέση μέσω του διαδικτύου από την ηλικία των 16 ετών. Οι δυο τους αντάλλαζαν μηνύματα στα οποία ανέφεραν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση αυτοκτονίας "χέρι με χέρι".
Λίγο μετά τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της, η Σαφάα συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική στη Βρετανία. Η μητέρα, η αδελφή της και μια φίλη της τελευταίας, ηλικίας 21 ετών, πήραν τότε τη σκυτάλη για να οργανώσουν μια "γιορτή" –όπως αποκαλούσαν την επίθεση– στις 27 Απριλίου. Συνελήφθησαν όμως και αυτές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει μια "αναγνωριστική" βόλτα στα μνημεία του Γουεστμίνστερ και είχαν αγοράσει μαχαίρια και ένα σακίδιο.
Η υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανής για τα βρετανικά αστυνομικά και δικαστικά χρονικά, αφού πρόκειται για τον μοναδικό μέχρι τώρα αποκλειστικά γυναικείο "πυρήνα" που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση