GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Η ιχθυοκαλλιέργεια σημαντικός παράγοντας τόνωσης της οικονομίας - ΒΙΝΤΕΟ

«Η ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα τόνωσης της εθνικής οικονομίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλό...

«Η ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα τόνωσης της εθνικής οικονομίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο «Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2018», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα και τις ευεργετικές επιπτώσεις της σημείωσε ότι όταν η ιχθυοκαλλιέργεια γίνεται υπό όρους νομιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, «ανταποκρίνεται στην ανάγκη κάλυψης της απαιτούμενης ζωικής πρωτεΐνης, όταν μάλιστα η τελευταία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πορεία της δημογραφικής εξέλιξης στον πλανήτη μας. Επιπλέον, η ιχθυοκαλλιέργεια συμβάλλει ουσιωδώς στην εξουδετέρωση της απειλής κατά της θαλάσσιας πανίδας, η οποία προκαλείται από την υπεραλίευση».

Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη σημασία του κλάδου στην ελληνική οικονομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η αξία των πωλούμενων ιχθύων φθάνει κατ' έτος τα 600 εκατ. ευρώ και επίσης στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας απασχολούνται, αμέσως ή εμμέσως, περίπου 12.500 εργαζόμενοι. Και μάλιστα αρκετοί από αυτούς σε απομακρυσμένες περιοχές ή και ακριτικά νησιά μας».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η πολιτεία «αναγνωρίζοντας αυτές τις θετικές πτυχές της ιχθυοκαλλιέργειας, θα την ενισχύσει, ιδίως μέσα από την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τις υδατοκαλλιέργειες, υπό όρους πάταξης της γραφειοκρατίας και προστασίας του περιβάλλοντος, κυρίως, δε, του θαλάσσιου. Επίσης, με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, πρωτίστως διά της προώθησης της ενιαίας εθνικής ταυτότητας των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας με το όνομα "Ελληνικό Ψάρι"».

«Με τον τρόπο αυτόν ο κλάδος θα αντιμετωπίσει και τον δυστυχώς αθέμιτο πολλές φορές ανταγωνισμό εκ μέρους γειτονικών μας κρατών, κατ' εξοχήν, δε, της Τουρκίας. Και τούτο δεν αφορά μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά και την ίδια την ευρωπαϊκή οικονομία» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση