GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει πρόβλημα πολιτικής συνοχής

"Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, όμως η Κυβέρνηση δείχνει ότι έχει πρόβλημα πολιτικής συνοχής", είπε...

"Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, όμως η Κυβέρνηση δείχνει ότι έχει πρόβλημα πολιτικής συνοχής", είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, λίγη ώρα πριν από το δεύτερο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα, που ίσως καταλήξει με κατ΄ αρχήν συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι "ουσιαστικά, κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό, με ενιαία στάση, δεν υφίσταται, καθώς την ώρα που ο Τσίπρας θα μιλάει με τον Ζάεφ, ο Πάνος Καμμένος ο κυβερνητικός εταίρος, θα δίνει συνέντευξη Τύπου για να πει ότι δεν δέχεται τον όρο 'Μακεδονία'".

"Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για υπογραφή συμφωνία για το Σκοπιανό" σημείωσε ο τομεάρχης της ΝΔ και ζήτησε άμεση ενημέρωση της Βουλής, πριν γίνει η οποιαδήποτε συνάντηση Πρωθυπουργών Ελλάδας – Σκοπίων και υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε σε παλαιότερους διπλωματικούς χειρισμούς στο Σκοπιανό που αφορούν όρους της ονομασίας της πΓΔΜ, της γλώσσας και της ταυτότητας τω κατοίκων της γειτονικής χώρας, επιτιθέμενος στον Νίκο Κοτζιά λέγοντας ότι "δεν μπορεί να εγκαλεί τους προηγούμενους για τμήματα διαπραγματεύσεων που ουδέποτε κατέληξαν σε συμφωνία, εκείνοι οι οποίοι είχαν συμφωνήσει για ημέρες στο όνομα 'Δημοκρατία του Ίλιντεν', την οποία αναγκάστηκαν να αποσύρουν έπειτα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης".

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αφουγκραστεί και να χρησιμοποιήσει στην διαπραγμάτευση τη "φωνή" των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, την οποία έχει "ακούσει" η ΝΔ.

Αναφορικά με την θέση του κόμματος του για το Σκοπιανό, είπε ότι η ΝΔ δεν γνωρίζει λεπτομέρειες όσων συζητά η κυβέρνηση με την γειτονική χώρα, είπε ότι η ΝΔ είναι υπέρ μιας συνολικής συμφωνίας που κανένα κομμάτι της δεν θα περιέχει αλυτρωτισμούς και η οποία θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση