GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Θα προχωρήσει το έργο της μεταβατικής λειτουργίας του ΧΥΤΥ στην Λευκίμμη - ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην προχωρήσει το έργο της μεταβατικής λειτουργίας ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην Λ...

«Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην προχωρήσει το έργο της μεταβατικής λειτουργίας ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην Λευκίμμη της Κέρκυρας» διεμήνυσε από την Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Μωραϊτη, σχετικώς με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων στην Κέρκυρα και τους Παξούς, τόνισε πως κανείς δεν επιδιώκει οι λύσεις να δίνονται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όμως και κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτή την υγειονομική «βόμβα» που υπονομεύει την εικόνα της Κέρκυρας, αλλά και της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής ανέφερε ότι από την περασμένη Τρίτη το πρωί, μπροστά στα βουνά των σκουπιδιών, εκβιάζονται οι πολίτες να δεχτούν, παρουσία των ΜΑΤ, την λύση της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμάτων σε ιδιώτες.

«Το κερδοσκοπικό παιχνίδι είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν την μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας στην Κοζάνη», αντέδρασε ο κ. Σκουρλέτης.

Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών, αφού ανέφερε ότι τόσο η ευθύνη διαχείρισης απορριμάτων όσο και τα ζητήματα της ασφάλειας των εργαζόμενων ανήκουν στον Α' βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρατήρησε: «Μου κάνει εντύπωση πως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ βγήκε να κάνει δηλώσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων όταν ο ίδιος δεν έχει στείλει επί ένα χρόνο, εκπρόσωπο στο Συμβούλιο για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στους χώρους διαχείρισης των απορριμάτων όπως κατήγγειλε ο γ.γ. του υπ. Εργασίας Νεφελούδης».

«Μιας και λέμε για απορρίμματα να πούμε για τον κ. Πατούλη ότι αποκαλύφθηκε ότι στο Δήμο του έχει παράνομη ΧΑΔΑ, η οποία σιγόκαιγε επί μία εβδομάδα. Να καταλάβουμε πια ότι πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση