GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΕΙΠΕ (στον Παυλόπουλο) ο Τσίπρας! ΕΚΛΕΙΣΕ η συμφωνία για το Σκοπιανό...

Την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για την αλλαγή της επίσημης ονομασίας της FYROM ανακοίνωσε  ο Αλέξης Τσίπ...


Την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για την αλλαγή της επίσημης ονομασίας της FYROM ανακοίνωσε  ο Αλέξης Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο  πρωθυπουργός μετέφερε στον Προκόπη Παυλόπουλο τη θετική απάντηση του Ζόραν Ζάεφ.
Κυβερνητική πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά, δηλαδή η νέα ονομασία της FYROM να ισχύει erga omnes και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές από το σύνταγμα της ΠΓΔΜ.
Αδιευκρίνιστα παραμένουν πολλά σημεία της συμφωνίας. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα που έχει συμφωνηθεί. Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. οι Τσίπρας και Ζάεφ συμφώνησαν στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία, Severna Makedonija, Republic of Northern Macedonia.

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Καταλήξαμε σε συμφωνία για τη διαφορά της ονομασίας«Μεταφέρω καλά νέα: Πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για ένα θέμα που μας ταλαιπωρεί και μας απασχολεί για παρα πολλά χρόνια, τη διαφορά της ονομασίας» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Παυλόπουλο.
«Έχουμε λοιπόν συμφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Έχουμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».
«Οι γείτονες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός «αναλαμβάνουν την υποχρέωση συνταγματικής αναθεώρησης για να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία».
«Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε αλλαγές και στο σύνταγμα της FYROM για να αλλάξουν και τα στοιχεία που εκπέμπουν αλυρωτισμό αλλά το σημαντικότερο όλων κατ΄εμέ είναι ότι με αυτη την συμφωνία διασφαλίζεται η πολιτιστική κληρονομια και παρακαταθήκη της ελληνικής Μακεδονίας» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι πολύ σημαντικό διότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την αρχαία ελληνική κληρονομιά της Μακεδονίας» συνέχισε.

Τσίπρας: Η συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων μετά τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια«Η συμφωνία προβλέπει ότι θα τεθεί σε ισχύ από τη δική μας πλευρά, θα κυρωθεί δηλαδή από το ελληνικό κοινοβούλιο αφότου έχουν πληρωθεί οι βασικές υποχρεώσεις, δηλαδή η συνταγματική αναθεώρηση» εξήγησε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Θα πρέπει πρώτα η συμφωνία, η καλή συμφωνία, να υλοποιηθεί από τους γείτονές μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε κι εμείς» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Είστε ο πρώτος που ενημερώνω, αμέσως μετά θα ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς για τα βασικά σημεία της συμφωνίας και θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της Βουλής για να του ζητήσω να διοργανωθεί, αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, ειδική συνεδρίαση για να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία» είπε ο πρωθυπουργός.
«Αποτελεί αυτή η συμφωνία ένα πολύ σημαντικό ιστορικό βήμα» έκλεισε την τοποθέτησή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας.

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Είναι μία καλή συμφωνία
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε από την πλευρά του:
«Είναι καλή η συμφωνία. Περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes. Είναι μία καλή συμφωνία που έχει θέσει προϋποθέσεις και πληροί τους όρους που έθεσε η Ελλάδα. Πλέον, εναπόκειται στην πρωην γιουγκολασβική δημοκρατία της Μακεδονίας να κάνει πράξη όσα δεσμεύτηκε και ότι θέλει να προχωρήσει η καλή σχέση γειτονίας με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ως δημοκρατικό κράτος να υπογράψει μία συμφωνία που θα εναντιώνεται στο Σύνταγμα της χώρας του. Αυτός ο σεβασμός της ιστορίας, που τόσο καιρό είχε κακοπάθει, αυτός ακριβώς είναι καλό για τον γειτονικό λαό να συμμορφωθεί με την ιστορία, διότι δεν ήταν μόνο μία παραβίαση της ιστορίας και της κληρονομίας της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά οδηγούσε σε μία γελοιοποίηση των ηγετών του γειτονικού κράτους».

2 σχόλια

  1. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε:
    «Είναι καλή η συμφωνία. Περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes. Είναι μία καλή συμφωνία που έχει θέσει προϋποθέσεις και πληροί τους όρους που έθεσε η Ελλάδα»!
    Ήθελα να ήξερα, θυμήθηκε άραγε το δάκρυ και τον λυγμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν εδήλωνε:
    «...ελπίζω συνεπώς, ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας, θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική».
    Ας το δει στο https://www.youtube.com/watch?v=gzsc7fS9o38 για να κοιμάται με «ήσυχη» τη συνείδησή του τα βράδυα...
    Αχ αυτή η «καρέκλα»! Πώς εξευτελίζει τους ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΟΝ:


    Και πώς ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ... ΕΙΤΑΝΕ ΤΟΥ ΑΡΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΕΛΑΣ!!!

    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΡΟΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ... ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!!

    Ασχολιούνται ΟΛΟΙ ΜΕ (Κρατικοδίαιτους") ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ και κάπου κάποια... Απεργία στον κάτω από άνω Μαχαλά!!! Πως ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΝΤΕΜΕΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟ "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ"!!

    ΕΔΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ μιλά για το σουβλατζίδικο του μπάρμπα Θωμά!!!

    Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟ "ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ/ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΉΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΈΧΕΙ ΤΑΥΤΗΣΤΕΙΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ!!!

    ... ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΓΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!) ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ" ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ!!! ΚΑΙ Ο "ΕΠΙΣΗΜΟΣ" ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΑΙ Ο ΕΠΙΤΑΓΧΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 1922!!!

    ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΌΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ!!! ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΝΟΜΑ" ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ (μοντέρνες καταστάσεις) ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.!!! ΆΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΚΥΡΙΟΙ ΝΤΕΜΕΚ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"!!!

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ (ΕΠΙΤΗΔΕΣ;;;;) ΣΤΗΝ ΚΑΖΕΡΤΑ-ΛΙΒΑΝΟ-ΒΑΡΚΙΖΑ (ΚΑ.ΛΙ.ΒΑ.) ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!!




    ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

    ΕΓΩ ΚΗΡΥΣΩ/ΑΡΧΙΖΩ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ!!!

    Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ (ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ) ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!!!

    ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΤΟ 1974 ΕΊΣ ΘΥΜΙΣΗ!!!

    ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 1922 ΚΑΙ 1974 ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΉΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΟΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 120 ΕΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση