GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Δεν μεταβάλλω τις απόψεις μου επειδή φυσάει ο αέρας ανάποδα - Ο Καμμένος έχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές όσες και τα ψέματά του - ΒΙΝΤΕΟ

"Στο Μακεδονικό, οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών είναι τεράστιες. 25 χρόνια χάνουν ευκαιρίες. Σπαταλάμε το εθνικό κεφάλαιο και χαρα...

"Στο Μακεδονικό, οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών είναι τεράστιες. 25 χρόνια χάνουν ευκαιρίες. Σπαταλάμε το εθνικό κεφάλαιο και χαραμίζουμε τη φωνή της Ελλάδας δίνοντας τις λάθος μάχες. Αποτέλεσμα; Μηδέν. Όλες οι χώρες του πλανήτη, μαζί και οι ΗΠΑ και η Ρωσία και η Κίνα έχουν αναγνωρίσει τους γείτονές μας ως Μακεδονία σκέτο. Εκτός αν μας αρκεί η αντίσταση της Κύπρου που παραμένει στο πλευρό μας" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδώρακης μιλώντας στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η ΝΔ.
"Αλλά εδώ δεν είναι Eurovision. Εδώ διακυβεύεται η σταθερότητα της περιοχής. Τα τύμπανα και νομίζω ότι σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι χτυπούν στην Ανατολή. Πριν από μερικές ημέρες, το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης εγκαινίασε γραφεία στα Σκόπια. Ενός Ερντογάν που δεν ξεχνά να αναφέρεται στους «αδελφούς» του -στη Βοσνία, στη Μακεδονία, όπως το αναφέρει, στο Κόσοβο. Και συστηματικά ενισχύει το ισλαμικό στοιχείο σε όλα τα Βαλκάνια. Αυτό που κάνει δηλαδή και στην κατεχόμενη Κύπρο" πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι ένα και ξεκάθαρο: "Θα παραχωρήσουμε κι άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα ανακόψουμε την προέλασή τους; Η μόνη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονές μας πιο κοντά μας, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ".
Αναφερόμενος στη συμφωνία για το Σκοπιανό, σχολίασε τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων. Όλοι έγραφαν: «Η Μακεδονία αλλάζει όνομα!». Και διερωτώμαι: είναι δυνατόν οι προοδευτικοί σε όλη την Ευρώπη –Φιλελεύθεροι, Σοσιαλιστές- μέχρι και το Λαϊκό κόμμα να χαιρετίζουν με ενθουσιασμό τη συμφωνία και εμείς να βρίσκουμε μόνο τρωτά σημεία; Μήπως ζούμε πάλι μια στιγμή εθνικής τύφλωσης από αυτές που πληρώσαμε πανάκριβα στο παρελθόν;" είπε.
Όπως σημείωσε, η γλώσσα θα ήταν καλύτερο να καταγραφεί ως «Makedonski». "Και το σημαντικότερο: Η εθνικότητα. Θα έπρεπε να επιμείνουμε στο «Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» μόνο. Αυτό νομίζω ότι είναι και το τρωτό σημείο της συμφωνίας. Και πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Προφανώς όμως σε μια διαπραγμάτευση είσαι και εσύ υποχρεωμένος να κάνεις συμβιβασμούς" είπε, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό ότι τελικά πέρασε το erga omnes.
"Και παρεμπιπτόντως, κύριε Κοτζιά θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να μην προβαίνεται σε επιλεκτική χρήση απόρρητων εγγράφων αλλά να δώσει πρόσβαση στους αρχηγούς των κομμάτων να δουν όλα τα επίμαχα έγγραφα της τελευταίας 25ετίας" πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι οι πολιτικοί ηγέτες δεν μπορούν να σύρονται από τα συνθήματα της πλατείας, "Πολιτικά δεν ήμουν ποτέ με τον Μητσοτάκη. Αλλά τότε ως δημοσιογράφος στήριξα την προσπάθειά του να πει την αλήθεια. Βρέθηκα απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά που τορπίλισε οποιαδήποτε λύση και τελικά έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αναρωτιέμαι, όλα αυτά δεν τα θυμάται κανείς σήμερα στη ΝΔ; Μόνο εγώ τα θυμάμαι;", συνέχισε.
"Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Το Ποτάμι σας το έχω ξαναπεί δεν πιστεύει στη Δευτέρα πολιτική παρουσία. Δεν πρέπει να σπρώχνουμε συνεχώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικοί σχεδιασμοί του κ.Τσίπρα. Είμαστε αντίπαλοι με τον κ.Τσίπρα. Οι ευθύνες του - που ταύτισε την αντιπολίτευσή του με τον λαϊκισμό - και τη διακυβέρνησή του με τις ιδεοληψίες του είναι τεράστιες. Η βοήθεια όμως στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ" είπε και συμπλήρωσε: "Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδέχθηκαν όλες τις θεωρίες των ψεκασμένων: Όπως κάποιοι σήμερα από τη ΝΔ αποδέχονται τις θεωρίες των εθνικιστών".
"Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι θα μας πάρουν τον Λευκό Πύργο, ότι θα μας πάρουν τη Θεσσαλονίκη. Είναι αστείο. Είμαστε η μεγάλη δύναμη. Και μπορούμε αν το θέλουμε κι αν το σχεδιάσουμε καλά να κυριαρχήσουμε στα Βαλκάνια.
Οι πιο φτηνές, οι πιο ακραίες, οι πιο ψεκασμένες ιστορίες, εξακολουθούν να φυτεύονται εύκολα στα μυαλά των ανθρώπων. Πριν λίγα χρόνια υπήρχαν γονείς που έβαζαν τα παιδιά τους στον ώμο και τα μάθαιναν να μουτζώνουν τη Βουλή. Αφορμή τότε ήταν τα μνημόνια. Και το σύνθημα ήταν «προδότες – γερμανοτσολιάδες». Σήμερα ήρθε η ώρα των εθνικιστών να φωνάζουν προδότες" επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο και του ΑΝΕΛ. "Είπα «εθνικιστές» και ο νους μου πηγαίνει αναγκαστικά και στον κύριο Καμμένο. Η στάση του κ. Καμμένου είναι τυχοδιωκτική και επικίνδυνη και χρησιμοποιεί το υπουργείο του, τις στολές παραλλαγής, για να μεταδώσει λάθος πρότυπα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μας λέει ο κ. Καμμένος ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω από τις αρχές του. Ποιες αρχές; Γελάνε και οι πέτρες. Και τα έδρανα γελάνε. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές, όσες και τα ψέματα του. Αυτή είναι η αλήθεια κ. Καμμένε. Η ευθύνη όμως είναι του κ. Τσίπρα.
Πιάστηκε στο δόκανο που εσείς στήνατε για τους άλλους κ.Τσίπρα. Χρησιμοποιήσατε τον κ. Καμμένο ως το βαρύ πυροβολικό της ακροδεξιάς. Και τώρα αυτό το βαρύ πυροβολικό απειλεί να γκρεμίσει τις γέφυρες που χτίζει με την πραγματικότητα".
"Είναι γνωστό ότι έχω στοχοποιηθεί όσο λίγοι, από το στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έχω λοιδορηθεί για τις απόψεις μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βλέπω την πολιτική με τα μάτια του θιγμένου. Η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος περιλαμβάνει τολμηρή επανατοποθέτηση και στα εθνικά θέματα.
Μπορεί να έκανα και να κάνω λάθη. Ένα πράγμα, όμως, δεν έκανα και δεν θα κάνω ποτέ. Να μεταβάλω τις απόψεις μου σε μεγάλα, κρίσιμα για την πατρίδα και τον λαό, θέματα, επειδή φυσάει ο αέρας ανάποδα. Στο Μακεδονικό οι περισσότεροι πολιτικοί ψάχνουν συνεχώς να βρουν προσχήματα για να αρνηθούν λύση" είπε, δηλώνοντας σίγουρος πως αν ο κ. Μητσοτάκης έφερνε τη συγκεκριμένη συμφωνία, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα κάγκελα.
"Με αφορμή διάφορα σχόλια που διαβάζω, ότι είναι τάχα θεσμικά παράλογο ή σουρεαλιστικό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, να βλέπουμε θετικά τη συμφωνία με τη FYROM, και παράλληλα να υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας, θα ήθελα να επισημάνω - με κάθε δυνατή έμφαση ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Θα ήταν άτοπο και πράξη λειτουργικής πολιτικής αγραμματοσύνης, να καταψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας.
Κατά το Σύνταγμα,το μοναδικό ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι βουλευτές δια της ψήφου τους είναι αν παρέχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για να «καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας». Και αν το κάνουν αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης θεωρούνται ότι είναι εφεξής συμπολιτευόμενοι βουλευτές. Εμείς όμως αντιπολιτευόμαστε και αντιπολιτευόμαστε ανυποχώρητα και με στοιχεία την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και στους μήνες που θα ’ρθουν θα είμαστε δυναμικά παρόντες στη μάχη για να υπάρξει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν" κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση