GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές

"Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Θα τις κερδίσουμε....

"Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Θα τις κερδίσουμε. Είμαστε ήδη μπροστά με 10 μονάδες διαφορά", ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στη συνάντηση των μελών της ΚΟ του ΕΛΚ στο Μόναχο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού στην Ευρώπη είτε, όπως σημείωσε, προέρχεται από δεξιά είτε από αριστερά. "Πρέπει να αντιδράσουμε. Βλέπουμε αυτή την ιστορία στην Ιταλία. Θα έχουμε προκλήσεις στην Ισπανία. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι σε άνοδο", τόνισε και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα ο λαϊκισμός είχε δυο πολύ αρνητικές συνέπειες. Συγκεκριμένα μίλησε για οικονομική ζημιά και για διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών.

"100 δισ. μας στοίχισε η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία", συνέχισε αναφέροντας ως στοιχεία τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στην οικονομία. Παράλληλα επισήμανε πως ένας στους δυο Έλληνες χρωστάει στην εφορία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην αγορά και στην προσέλκυση επενδύσεων. Η Ελλάδα, είπε επίσης, θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο και αυτό θα βρεθεί μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις.

Αυτό που θέλει η Ελλάδα, επισήμανε, είναι η πρόσβαση στις αγορές αλλά για αυτό χρειάζονται δυο πράγματα. "Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί γενναία και να βρεθεί συμβιβασμός με το Δ.Ν.Τ., ώστε να σταλεί σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια. Και δεύτερον, χρειάζεται μια ξεκάθαρη δέσμευση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων", εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως "η κυβέρνηση έκανε μεταρρυθμίσεις επειδή την πίεζε η τρόικα".

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως πρέπει να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι επιτίθεται στα ΜΜΕ και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. "Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό αλλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Να λες αληθινές λύσεις στον κόσμο. Χρειάζεται ένα θετικό αφήγημα. Δεν αρκεί να πεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης ή ανίκανος. Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι ένα αληθινό μήνυμα για περισσότερες δουλειές, ανάπτυξη, χαμηλότερη φορολογία και ασφάλεια", πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης για τα θέματα της ασφαλείας και της άμυνας είπε πως αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Ξοδεύουμε, είπε, το 2% για την άμυνα αλλά κοινή πολιτική άμυνας σημαίνει πως τα κράτη-μέλη πρέπει να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αύξηση των κονδυλίων για την ασφάλεια των συνόρων.

"Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης είναι σύνορα της Ελλάδας", τόνισε και ζήτησε κοινή πολιτική ασύλου ζητώντας από τους εταίρους να μπουν στη θέση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και να την καταλάβουν.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση