GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο - ΦΩΤΟ

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και η εταιρεία IBM δημιούργησαν πρόσφατα τον μικρότερο υπολογιστή στον κόσμο, που έχει μήκος μόνο 0,3 χιλιοσ...

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και η εταιρεία IBM δημιούργησαν πρόσφατα τον μικρότερο υπολογιστή στον κόσμο, που έχει μήκος μόνο 0,3 χιλιοστά.
Οι ερευνητές δημιούργησαν αυτή τη μικροσκοπική συσκευή, η οποία είναι ακόμα μικρότερη κι από έναν κόκκο ρυζιού. Οι διαστάσεις του λιλιπούτειου υπολογιστή φτάνουν τα 0,3 x 0,3 χιλιοστά, ενώ ο προηγούμενος μικρότερος υπολογιστής ήταν 1 x 1 χιλιοστό.
Οι δημιουργοί του βέβαια είναι περήφανοι – εκτός από το μέγεθος-ρεκόρ – επειδή μπορεί να χωρέσει σε μικρότερα μέρη και να ανιχνεύσει το περιβάλλον του.
Η δημιουργία τόσο μικρών υπολογιστών σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση πίεσης στο εσωτερικό του ματιού, σε μελέτες για τον καρκίνο, για την παρακολούθηση δεξαμενών πετρελαίου και σε πολλούς ακόμη τομείς, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση