GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέεται με τον καρκίνο

Αντιμικροβιακή ουσία που χρησιμοποιείται σε σαπούνια, οδοντόκρεμες, καλλυντικά ακόμα και σε παιχνίδια φέρεται ότι ευνοεί την εκδήλ...

Αντιμικροβιακή ουσία που χρησιμοποιείται σε σαπούνια, οδοντόκρεμες, καλλυντικά ακόμα και σε παιχνίδια φέρεται ότι ευνοεί την εκδήλωση καρκίνου.

Η τρικλοσάνη, συστατικό που χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 2.000 καταναλωτικά προϊόντα, συνδέεται με τη φλεγμονή του παχέος εντέρου και την ανάπτυξη κακοήθειας.

Σύμφωνα με νέα αμερικανοκινεζική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε στη μελέτη πειρματόζωων, η τρικλοσάνη αλλάζει δραστικά τη σύσταση των μικροβιακών κοινοτήτων που ζουν μέσα στο παχύ έντερο. Οι ερευνητές από αμερικανικά και κινεζικά πανεπιστήμια, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Γκουοντόγκ Ζανγκ του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Αμχερστ, πειραματίστηκαν με ομάδες ποντικιών, τα οποία επί τρεις εβδομάδες έτρωγαν τροφές που περιείχαν τρικλοσάνη σε διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, ακόμη και η βραχύχρονη χρήση της ουσίας σε χαμηλές δόσεις προκάλεσε στα ποντίκια χρόνια φλεγμονή του παχέος εντέρου και επιδείνωσε την προϋπάρχουσα φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και τον καρκίνο του εντέρου που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη φλεγμονή.

"Τα ευρήματά μας αυτά δείχνουν ότι η τρικλοσάνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εντέρου" δήλωσε ο δρ Ζανγκ.

"Επειδή ακριβώς αυτή η ουσία χρησιμοποιείται ευρέως, η μελέτη μας δείχνει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αξιολογηθεί περαιτέρω η επίπτωση της στην υγεία", ανέφεραν οι ερευνητές.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση