GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με παράνομες ελληνοποιήσεις μεταναστών - Ποιος ο ρόλος των εγκύων

Κύκλωμα το οποίο πραγματοποιούσε παράνομες ελληνοποιήσεις μεταναστών εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Λιβαδειάς. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη το...

Κύκλωμα το οποίο πραγματοποιούσε παράνομες ελληνοποιήσεις μεταναστών εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Λιβαδειάς. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά στελέχη, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους
Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν γυναίκες, πριν γεννήσουν και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δηλώσουν ψευδώς ότι απέκτησαν παιδί με αλλοδαπούς.
Οι αλλοδαποί - φερόμενοι ως πατέρες, κατέβαλαν 2.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 500 ευρώ έπαιρναν τα μέλη του κυκλώματος και τα υπόλοιπα χρήματα κατέληγαν στην μητέρα του βρέφους.
Το κύκλωμα πραγματοποιούσε παράνομες ελληνοποιήσεις τουλάχιστον από το 2014 ενώ ηγετικά στελέχη ήταν μια 58χρονη και ένας 43χρονος, που προσέγγιζαν τις εγκύους.
Για την πραγματοποίηση των αναγνωρίσεων, μέλη του κυκλώματος πήγαιναν αρχικά την μητέρα και τον αλλοδαπό, φερόμενο ως πατέρα, σε συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου συντάσσονταν σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις, ενώ στη συνέχεια προέβαιναν στην δήλωση των αναγνωρίσεων σε δημοτικό ληξιαρχείο.
Τα μέλη του κυκλώματος οργάνωσαν και διέπραξαν τουλάχιστον 26 παράτυπες αναγνωρίσεις τέκνων, ενώ για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμη 46 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 μητέρες ανήλικων τέκνων, 25 αλλοδαποί καθώς και μία δικηγόρος.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση