GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το ΠΑΣΟΚ! Ποιοι ανακάλυψαν ...αργά τον Πέδρο Σάντσεθ

Μερικές αλήθειες για μερικούς από το χώρο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα ανακάλυψαν τον Σάντσες τον ηγέτη του Ισπανικού Σοσιαλιστι...

Μερικές αλήθειες για μερικούς από το χώρο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα ανακάλυψαν τον Σάντσες τον ηγέτη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος PSOE.
1 Oταν ο Σάντσες αναδείχτηκε Γενικός Γραμματέας τού Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος με ιστορία πολλών δεκαετιών και μετά από πολύ σοβαρή ήττα του κόμματος, ως γραμμή του και σύνθημα ήταν η ανακατάληψη του πολιτικού και κοινωνικού χώρου που κατείχε το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
2 Δεν ακολούθησε τον δρόμο που εδώ ακολούθησαν και ακολουθούν που ως απάντηση της ήττας ήταν 6 χρόνια τώρα να επιχειρούν διαφόρους ηττοπαθείς αυτοσχεδιασμούς, υποκύπτοντας στους επηρεασμούς διαφόρων τυχάρπαστων περιφερομενων και με βασικό σενάριο στους αυτοσχεδιασμους την εγκατάλειψη του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ.
3 Ο Σαντσες αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την ηγετική ομάδα του Κόμματος του, οδηγήθηκε σε μειοψηφία, παραιτήθηκε και επανεκλέχτηκε από την βάση του κόμματος.
4 Ο Σαντσες δεν βρήκε την λύση βγάζοντας από την ευθύνη της πορείας του κόμματος του και την ήττα τον εαυτό του και να προτείνει ουσιαστικά την διάλυση του κόμματος του μεταφέροντας σέ αυτό τις ευθύνες όπως κάνουν εδώ με το ΠΑΣΟΚ που του τα φορτώνουν όλα.
5 Από την αρχή είχα προτείνει ως πολιτικό σχέδιο την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ με πολιτικό σύνθημα σχέδιο και στόχο την ανακατάληψη του πολιτικού και κοινωνικού χώρου που ιστορικά κατείχε το ΠΑΣΟΚ.
6 Αυτή η πρόταση ουδέποτε ακολουθήθηκε παρά το ότι την κατέθετα εγώ, πιστεύω δε χωρίς να είναι εγωιστικό, ότι είμαι ένα από τα εμπειρότερα διαχρονικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ .Προτιμηθήκαν οι προτάσεις διαφόρων Μπιστηδων και μας καλούσαν να γίνουμε βαστάζοι και χειροκροτητές αυτών των λάθος προτάσεων, που πέραν των άλλων ήταν και προσβλητικό. Αρνούμαι να γίνω νεροκουβαλητής διαφόρων περίεργων περιφερομένων.
7 Σήμερα ακολουθείται η ίδια λάθος γραμμή με τις παλινωδίες τις ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς.
8 Αρνούμαι να συμβιβαστώ με αντιλήψεις χαμηλών πτήσεων και προσδοκιών .
9 Αρνούμαι να φυτοζωώ πολιτικά, φτάνει να είμαι παρών., να υπάρχω κάπου ως άτομο.
10 Αρνούμαι την πολιτική μιζέρια.
11 Αρνούμαι να συμβιβαστώ με ένα πολιτικό σχέδιο που προσδοκά, στην καλλίτερη περίπτωση,την τρίτη θέση που στην πιθανότητα να μην υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, για να μπορεί να παίξει ρόλο και παρά το γεγονός ότι χωρίς το πρώτο κόμμα κυβέρνηση δεν γίνεται, Αν προκύψει αυτοδυναμία, τότε πια είναι η επόμενη ημέρα;
12 Αρνούμαι να συμβιβαστώ και να στηρίζω πολιτικά τις διάφορες παλινωδίες του κάθε Θεοδωράκη, του κάθε Θεοχαρόπουλου και λοιπών πολύχρωμων και πολυποίκιλων, παλινωδίες που κινούνται στα όρια ενός κλειστού συστήματος, αποκομμένου από την κοινωνία, αλλά και οι περισσότεροι εθισμένοι στην μιζέρια, στην μικροπολιτική, στην ήττα .
13 Στηρίζω μια πολιτική γραμμή που έχει βασικό της στόχο την πλήρη ανακατάληψη του κοινωνικού και πολιτικού χώρου που ιστορικά κατείχε το ΠΑΣΟΚ. Είναι φιλόδοξος και δύσκολος στόχος, όμως είναι στόχος με προοπτική .Δεν τον θέτουν διότι φοβούνται να αναμετρηθούν με αυτόν, θέτουν χαμηλότερους στόχους για να εμφανίζονται ως επιτυχίες, ετσι όμως δεν κερδίζονται ούτε μάχες, ούτε πόλεμοι .
14 Αυτόν τον στόχο μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τον θέσει και για τούτο προτείνω την ανασυγκρότησή του και έχω γράψει και τεκμηριώσει πολλές φορές για το θέμα.
15 Αυτόν τον στόχο ούτε μπορεί να τον θέσει ούτε και να τον υπηρετήσει το ΚΙΝΑΛ το οποίο αναλίσκεται σε ισορροπίες και πολιτικές για τις μικροκοινωνίες των ομάδων γύρω από τα πρόσωπα που συνωθούνται γύρω από όσους εμφανίζονται είτε ως μέλη του πολιτικού του συμβουλίου είτε και κάποιων, πολύ λίγων που έχουν αυτοκαθοριστει ως στελέχη πρώτης γραμμής.
16 Στήριζα και στηρίζω τους κατά περίπτωση προέδρους του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά του καθενός, την δύναμη τους την αντλούσαν πάντοτε από την θεσμική ιδιότητα του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έπαιζε ρόλο και η προσωπικότητα τους . Όμως και εδώ είμαι ξεκάθαρος, όταν αποφάσισαν να προβληθούν η και να προβάλλονται στον δημόσιο χώρο χωρίς την ιδιότητα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα άλλαζαν και αυτό ας το συνειδητοποιήσουν και οι τέως και νυν Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.
17 Πρέπει να καταλάβουν νυν και πρώην, ότι κάποιοι, είτε φανατικοί είτε της κατά περίπτωση εξουσίας που υμνούν, θαυμάζουν και επικροτούν τα πάντα, δεν είναι ούτε η κοινωνία, ούτε το ΠΑΣΟΚ, είναι ο εαυτός τους, είναι τα άτομα τους μόνο και είναι και προσωρινοί.
18 Σήμερα μόνο αν απευθυνθούμε και συνεγείρουμε το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα που από την Ισπανία ο Σαντσες ακλούθησε, την ανακατάληψη του χώρου μας δηλαδή, έχουμε πολιτική προοπτική και μάλιστα ελπιδοφόρα.
Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση