GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για την άδεια Κουφοντίνα: Ενισχύονται οι αμφιβολίες μας για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα

Η 3η άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο εξωτερικό με την Τουρκία μέσω ανακοίνωσης του ...

Η 3η άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο εξωτερικό με την Τουρκία μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών να επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή ενισχύει τις αμφιβολίες της Άγκυρας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στη χώρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν για τρίτη φορά να βγει από τη φυλακή με διήμερη άδεια το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αυτό το άτομο, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, γιατί ήταν ο δράστης της δολοφονίας του ακόλουθου Τύπου της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Τσετίν Γκιοργκιού, (1991) και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολούκμπασί, (1991), καθώς επίσης και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Χαλούκ Σιπαχίογλου, (1994)».

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ο Κουφοντίνας, ο οποίος έχει κάνει χρήση του δικαιώματος άδειας άλλες δύο φορές, να απολαμβάνει το δικαίωμα άδειας για τρίτη φορά. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Τέτοια ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη είναι ασέβεια απέναντι στη μνήμη των ηρώων διπλωματών μας και τις οικογένειές τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία τέτοια ρύθμιση που ευνοεί έναν τρομοκράτη, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή διπλωματών μας, που εκπροσωπούσαν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές, ο οποίες με τις ενέργειές τους δείχνουν αδυναμία απέναντι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, να εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση