Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 4o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

  Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για στρατιωτική συνδρομή στην Υεμένη

  Οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συνδράμουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με επιχειρήσεις ναρκαλιείας, συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης στο πλαίσιο της επίθεσης προκειμένου να καταληφθεί η πόλη Χοντάιντα και το λιμάνι της.

  Αντιθέτως, η Γαλλία συμφώνησε να προσφέρει υποστήριξη, διεξάγοντας επιχειρήσεις ναρκαλιείας στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης ευρείας κλίμακας. Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι σιίτες αντάρτες Χούθι έχουν ναρκοθετήσει το λιμάνι, το σημαντικότερο της Υεμένης.

  Αεροσκάφη και πολεμικά πλοία της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σφυροκόπησαν θέσεις των Χούθι στη Χοντάιντα καθώς φιλοκυβερνητικά και ξένα στρατεύματα εξαπέλυαν την επίθεση, στη σημαντικότερη μάχη από την εμπλοκή της συμμαχίας στον πόλεμο στην Υεμένη πριν από τρία χρόνια.

  Η επίθεση στη Χοντάιντα εγείρει ανησυχίες για την κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη, που χαρακτηρίζεται η χειρότερη στον κόσμο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για στρατιωτική συνδρομή στην Υεμένη Rating: 5 Reviewed By: Press- gr