GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γιορτή του Κλήδονα...

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ», η Α΄ Δημοτική Κοινότητα δήμου ...

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ», η Α΄ Δημοτική Κοινότητα δήμου Αθηναίων, η επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Παιδικού Σταθμού δήμου Αθηναίων, ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η Παλιά πόλη» διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό του Κλήδονα και του θερινού ηλιοστασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 20:00 στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου), παραμονή του Αϊ-Γιαννιού του Κληδονάρη.

Η διαδικασία του εορτασμού έχει ως εξής:
Κοπέλες φέρνουν το «αμίλητο νερό» μέσα σε στάμνες και το ρίχνουν σε ένα μεγάλο πήλινο αγγείο (τη λάινα). Στη λάινα τοποθετεί ο καθένας ένα προσωπικό του αντικείμενο, ένα «ριζικάρι» όπως το λένε. Στη συνέχεια διαβάζεται μια μαντεία που απευθύνεται στον κάτοχο του κάθε αντικειμένου και ανασύρεται από το νερό. Έπειτα ανάβουμε τη φωτιά στην πλατεία, όπου ρίχνουμε τα μαγιάτικα στεφάνια.

Θα ακολουθήσει γλέντι και χορός γύρω από τη φωτιά με μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων και το σχήμα του Ιουλιανού Κοττάκη “Παραδοσιακά Τσαμπουνοτούμπακα”.
Πάρτε τα μαγιάτικα στεφάνια σας κι ελάτε να γλεντήσουμε!

Χορηγοί της εκδήλωσης:
Ξενοδοχείο «Ευριπίδης», «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» μεζετζίδικο, BoutiqueAthens, “CityCircus”, “LiveinAthens”, παραδοσιακά τυριά «Η στρούγκα του Μωριά», «Το Κομπολόι του Ψυρρή», εστιατόριο «Εν Ιορδάνη», «Στυλ και Καφέ», κρητικά προϊόντα «Ο Σύντεκνος», «BeerTime», αρτοποιείο Αποστόλη Βενέτη, «Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ», εστιατόριο «Κορρές», εκδόσεις της «Εστίας», «Stormy weather» Ηλίας Βλαχάκης, Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών «Ανθαγορά Αθηνών», Designature.

 Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ»
e-mail: panathinaia_syllogos@yahoo.gr
facebook: Παναθήναια πολιτιστικόςσύλλογος
panathinaiablog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση