GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνήθηκαν να διοργανώσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οι κάτοικοι της Σιόν

Η πόλη της Σιόν δεν θα είναι τελικά υποψήφια για την ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, καθώς οι κάτοικοι του καντ...

Η πόλη της Σιόν δεν θα είναι τελικά υποψήφια για την ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, καθώς οι κάτοικοι του καντονιού Βαλέ απέρριψαν σε σχετικό δημοψήφισμα την προοπτική αυτή, με ποσοστό 53,98%.

Αν και η κεντρική κυβέρνηση είχε εκφράσει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα ζητώντας από το Κοινοβούλιο της χώρας να εγγυηθεί ένα ποσό σχεδόν 1 δισ. φράγκων (854 εκατ. ευρώ), πολλοί κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν ανοιχτά την αντίθεσή τους, υιοθετώντας το σύνθημα «τρεις εβδομάδες γιορτής, τριάντα χρόνια χρεών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έκτη φορά που η ελβετική πόλη ξεκίνησε μία διαδικασία διεκδίκησης Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς ποτέ να τα καταφέρει. Το 1999 έχασε «στο νήμα» από το Τορίνο τη διοργάνωση του 2006, για την οποία θεωρείτο φαβορί.

Συνολικά η Ελβετία έχει φιλοξενήσει δύο φορές Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1928 και το 1948, ενώ δεν έχει διοργανώσει ποτέ Θερινούς Ολυμπιακούς.

Μετά την απόσυρση της Σιόν, απομένουν έξι υποψηφιότητες για τους Αγώνες του 2026. Η Στοκχόλμη (Σουηδία), το Κάλγκαρι (Καναδάς), το Γκρατς (Αυστρία), το Ερζουρούμ (Τουρκία), η κοινή υποψηφιότητα τριών ιταλικών πόλεων (Κορτίνα ντ΄ Αμπέτσο, Μιλάνο, Τορίνο) και το Σαπόρο της Ιαπωνίας, το οποίο όμως αναμένεται να αποσυρθεί και να επανέλθει διεκδικώντας τους Χειμερινούς του 2030.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα ψηφίσει για την ανάθεση της διοργάνωσης το Σεπτέμβριο του 2019 στο Μιλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση