GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε κύλωμα που νόθευε καύσιμα

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων, εξαρθρώθηκε έπειτα από τον επιτυ...

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων, εξαρθρώθηκε έπειτα από τον επιτυχή συντονισμό των διωκτικών αρχών από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της AAΔΕ, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που δόθηκαν από την Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών και κατόπιν συντονισμένης δράσης του Σ.Ε.Κ., τέθηκε σε επιτήρηση, από κλιμάκιο τελωνειακών υπαλλήλων, φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, το οποίο μετέφερε χημικούς διαλύτες και εισήλθε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία.

Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης και μετά από εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών της ως επισπεύδουσα Υπηρεσία όλων των διωκτικών αρχών που συμμετείχαν στην επιχείρηση ορίστηκε από το Σ.Ε.Κ. η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, αστυνομικοί της οποίας συνέχισαν την επιτήρηση μέχρι την περιοχή της Αττικής. Το φορτηγό έχοντας προπομπούς δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, κατέληξε σε παράνομη αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου. Την Κυριακή 10.06.2018 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επέμβαση στην ανωτέρω αποθήκη, από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Κινητής Ομάδας Ελέγχου του Β' Τελωνείου Πειραιά.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, τρεις ημεδαποί , ένας υπήκοος Μολδαβίας και ο Βουλγαρικής υπηκοότητας οδηγός του φορτηγού και κατασχέθηκαν:

• 43.000 λίτρα σύνθετων οργανικών διαλυτών

• το φορτηγό με το επικαθήμενο

• δύο (2) Ι.Χ.Ε. οχήματα

• ένα (1) μηχανοκίνητο ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (κλαρκ)

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών. Οι ανωτέρω παραβάσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μη καταβολή του αναλογούντος Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, Φ.Π.Α. και Φόρου Εισοδήματος. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, από την κατασχεθείσα ποσότητα διαλυτών, υπολογίζονται περίπου σε 43.000 ευρώ.

Ελήφθησαν δείγματα για χημική ανάλυση.

Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε συσχετισμός του παράνομου φορτίου με δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική και στην Ημαθία.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων της Αττικής εστάλη μικτό κλιμάκιο από το Β' Τελωνείο Πειραιά και την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία του πρατηρίου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Διενεργήθηκε ταχεία δειγματοληψία από κλιμάκιο των ΚΕΔΑΚ, όπου διαπιστώθηκε ύπαρξη χημικών διαλυτών και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω χημική ανάλυση.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων της Ημαθίας εστάλη μικτό κλιμάκιο από το Α' Τελωνείο Θεσσαλονίκης και από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης υπόγειας δεξαμενής, η οποία περιείχε περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) λίτρα χημικών διαλυτών. Ομοίως ελήφθησαν δείγματα για χημική ανάλυση.

Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το Β' Τελωνείο Πειραιά καθώς και από το Α' Τελωνείο Θεσσαλονίκης κατά περίπτωση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση