GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος στο χωρισμό οικογενειών μεταναστών βάζουν οι ΗΠΑ με νομοσχέδιο

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα ψηφίσει την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο ...

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα ψηφίσει την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ.

''Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα'', δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» συνέχισε ο Ράιαν.

''Πρόκειται προφανώς για ένα κείμενο το οποίο συζητήσαμε χθες με τον πρόεδρο και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το εγκρίνουμε αύριο'' συμπλήρωσε ο Πολ Ράιαν.

''Μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους για τη μετανάστευση χωρίς να διαλύουμε οικογένειες'' υπογράμμισε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Λευκός Οίκος ''θέλει το Κογκρέσο να αντιδράσει και εμείς το κάνουμε''.

Αυτό το σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνει μια λύση για το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έφθασαν παρανόμως στη χώρα, των λεγόμενων "Dreamers", είπε ο Ράιαν χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι Ρεπουμπλικάνοι πλειοψηφούν στο Σώμα όμως αυτός ο νόμος πρέπει, προκειμένου να εγκριθεί, να υπερψηφιστεί κατόπιν από τη Γερουσία όπου η πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να ''στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση