GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μητσοτάκη: Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ

"Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ελλάδα και ΠΓΔΜ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους α...

"Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ελλάδα και ΠΓΔΜ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και για το σύνολο της Βαλκανικής. Το Κοινοβούλιο της γείτονος κυρώνει σήμερα τη Συμφωνία κάνοντας το πρώτο από τα προβλεπόμενα βήματα για τη θέση της σε ισχύ" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος η συμφωνία συνιστά πράξη ευθύνης και πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαχρονικά επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων.

"Η Συμφωνία βρίσκει τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό των χωρών που βάζουν τέλος σε μια διένεξη που κόστισε και στις δυο πολύ. Οι δυνάμεις στις δυο χώρες που εχθρεύονται τη Συμφωνία, έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων: Πατριδοκαπηλία, αλλοίωση της Ιστορίας και άκρατο λαϊκισμό" επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ.

"ΝΔ και VMRO όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ηγεσία της και μερίδα του Τύπου που υποστηρίζει τη Χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς. Οι προβοκατόρικες ενέργειες των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να δημιουργήσουν εικόνα εθνικού διχασμού.

Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατ' εντολήν και με την πλήρη κάλυψή του. Με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και πρακτικές. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο αυριανό "ιστορικό" - όπως είπε- Eurogroup, τόνισε ότι θα επικυρωθεί και τυπικά η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος, θα αποφασιστεί ο μηχανισμός παρακολούθησης της οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα αλλά θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

"Η λειτουργία του μηχανισμού παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα δεν προβλέπει μέτρα, δεν συνδέεται με χρηματοδότηση και εκταμιεύσεις, δεν προβλέπει κανενός είδους καταναγκασμό και δεν έχει ουδεμία σχέση με το μηχανισμό πειθάρχησης των μνημονίων. Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η απόφαση είναι αυτό του EG της 15/06/2017: Ανώτατο ετήσιο όριο ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών στο 15% του ΑΕΠ και προσδιορισμό μέτρων που καθιστούν το χρέος βιώσιμο στο βραχυ- μεσο- και μακροπρόθεσμο επίπεδο. Κοινά αποδεκτό κριτήριο για όλους τους εμπλεκόμενους στις συζητήσεις είναι η λύση να είναι πειστική για τις αγορές και να εμπεδώσει το αξιόχρεο της Ελλάδας δηλαδή να αποτελέσει την τελευταία πράξη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας" επεσήμανε.

"Πολλοί έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης με αντικείμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

Κυριότερα όμως φανερώνει ότι έχουν αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει θετική ρύθμιση για το χρέος και σπεύδουν τώρα να απομειώσουν αυτήν την επιτυχία. Αφού εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνούν στο σύμπαν του παραλογισμού και του ανορθολογισμού. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα" κατέληξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση