GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρτσελ Φράτσερ: Κατανοητή η οργή του Τραμπ για το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

«Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι θα ήταν καλό να παραδεχτούν τα δικά τους λάθη», λέει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομι...

«Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι θα ήταν καλό να παραδεχτούν τα δικά τους λάθη», λέει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, τονίζοντας ότι κατανοεί την οργή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το γεγονός ότι η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές.

«Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έχει ένα τεράστιο και πολύ υψηλό εμπορικό πλεόνασμα. Η κυβέρνηση πρέπει να φανεί ειλικρινής και να αποδεχθεί την κατηγορία», δήλωσε ο πρόεδρος του DIW στην Passauer Neue Presse.

«Εάν η Γερμανία προχωρούσε σε αύξηση των επενδύσεών της και οι επενδυτικές ευκαιρίες για τις ξένες εταιρείες βελτιώνονταν, αυτό θα ήταν μια σημαντική συμβολή στην αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου», είπε.

Η ανησυχία ότι ο Τραμπ ετοιμάζει δασμούς για τις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη, όπως έχει ήδη επανειλημμένα προαναγγείλει ο ίδιος, θεωρείται από τον Φράτσερ «πολύ δικαιολογημένη».

«Τα ενδεχόμενα αμυντικά μέτρα του Τραμπ δεν θα ήταν εντελώς άδικα, ιδιαίτερα έναντι της Γερμανίας», δήλωσε ο Φράτσερ. «Η Γερμανία παραβιάζει εδώ και χρόνια τους κανόνες της ΕΕ στο εμπορικό ισοζύγιο. Είναι κυνικό να προσπαθούμε να πείθουμε συνεχώς τους γείτονες να τηρήσουν τους κοινούς κανόνες, ενώ το ίδιο το Βερολίνο τους παραβιάζει», πρόσθεσε.

Το να αποδίδουμε το τεράστιο πλεόνασμα των εξαγωγών συνεχώς στα μεγάλα επιτεύγματα των γερμανικών εταιρειών, είναι ανοησία, είπε ο Φράτσερ. «Η αιτία είναι ότι η διαφορά μεταξύ των εξαγωγών και των εισαγωγών είναι πάρα πολύ μεγάλη, δηλαδή οι εισαγωγές είναι πολύ μικρές. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση