GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπέτυ Αρβανίτη - Η γυναίκα που έκανε τη Βουγιουκλάκη να ζηλέψει και ο χωρισμός της με τον Φαίδωνα Γεωργίτση

Η Μπέτυ Αρβανίτη έγινε γνωστή στο κοινό από τις κινηματογραφικές ταινίες που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’60. Αγαπημένος ρόλος της για...

Η Μπέτυ Αρβανίτη έγινε γνωστή στο κοινό από τις κινηματογραφικές ταινίες που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’60. Αγαπημένος ρόλος της για το κοινό είναι αυτός στην ταινία «Νύχτα Γάμου», που ενσαρκώνει τη νιόπαντρη σύζυγο του Φαίδωνα Γεωργίτση, με τον οποίο φτάνει στα πρόθυρα του διαζυγίου από την πρώτη κιόλας νύχτα του γάμου τους. Η αιτία ήταν ότι στο ξενοδοχείο που έμεναν συνάντησαν την πρώην σύντροφο του Γεωργίτση και επίσης νιόπαντρη με τον Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη. Η ταινία είχε το λεγόμενο «χάπι εντ» και το ζευγάρι δεν χώρισε τελικά. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην πραγματική ζωή.
Ο χωρισμός με τον Φαίδωνα Γεωργίτση
Οι δυο ηθοποιοί δεν υπήρξαν μόνο κινηματογραφικοί σύζυγοι. Έγιναν ζευγάρι όταν φοιτούσαν στις σχολές υποκριτικής των Κ. Κουν, Χρ. Βαχλιώτη και Π. Κατσέλη. Οι καυγάδες του ζευγαριού ήταν συχνοί και στην καθημερινή τους ζωή Μετά την αποφοίτησή τους παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε πολύ. Όπως στην ταινία, έτσι και στη ζωή, το ζευγάρι καβγάδιζε συνεχώς. Ο Φαίδων Γεωργίτσης σε συνέντευξή του είχε αναφέρει: «Οι καβγάδες μας θα μπορούσαν να γίνουν θέμα σε έργο του Στρίνγκμπεργκ».
Οι δύο καλλιτέχνες δεν καβγάδιζαν για συγκεκριμένο λόγο, καθώς συνήθως οι διαπληκτισμοί άρχιζαν λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων». Η οριστική ρήξη στη σχέση τους ήρθε όταν η ηθοποιός αποφάσισε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, χωρίς να ενημερώσει τον σύζυγό της. Τη λεπτομέρεια αυτή, αν και πολύ προσωπική, αποκάλυψε πρόσφατα ο Γεωργίτσης λέγοντας: « Εκείνη ήδη είχε ένα γιο και δεν ήθελε άλλο παιδί. Εγώ όμως ήθελα οικογένεια, παιδιά. Μετά από αυτό η σχέση είχε ξεφτίσει».
Η αγάπη για τον γιο της
Η Αρβανίτη αν και δεν ήθελε να αποκτήσει άλλο παιδί, ήταν πολύ καλή μητέρα. Σε μικρή ηλικία απέκτησε τον γιο της Αλέξη από τον γάμο της με τον αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη. Όπως έχει αναφέρει η ίδια, ήταν τόσο μικρή, που ένιωσε ότι μεγάλωσε ταυτόχρονα με τον γιο της, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιο είναι το αγαπημένο της όνομα, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: Αλέξης. Η ίδια δεν μεγάλωσε τον γιο της με αυστηρότητα, ενώ έχει δηλώσει ότι απεχθάνεται τις υπερβολικές μαμάδες που κυνηγάνε τους γιους τους λέγοντας : «Φάε, ντύσου, πρόσεχε».
Η Μπέτυ Αρβανίτη ήταν ταλαντούχα ηθοποιός και είχε μια ιδιαίτερη γοητεία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 φωτογραφήθηκε ως μοντέλο, στο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι, λανσάροντας τη μόδα της εποχής. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Κική Σεγδίτσα, την περίοδο που η Αρβανίτη συμπρωταγωνιστούσε με τον Παπαμιχαήλ στο θεατρικό έργο «ο Θείος Βάνιας», η Αλίκη είχε ένα ξέσπασμα ζήλιας. Ένα βράδυ όρμησε με τόση μανία εναντίον του άντρα της ώστε χρειάστηκε η επέμβαση της δημοσιογράφου, που ήταν και οικογενειακή τους φίλη, για να αποτραπούν τα χειρότερα. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε καν φλερτ μεταξύ των δύο ηθοποιών, απλώς η Αλίκη περνούσε μια δύσκολη περίοδο. Όπως υποστήριξε η Κική Σεγδίτσα «είχε βγάλει τις ζήλιες της εγκυμοσύνης». Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις και οι δύο ηθοποιοί συνέχισαν κανονικά τη συνεργασία τους.
Η Μπέτυ Αρβανίτη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1939. Μεγάλωσε σε οικογένεια αστών με αρκετές ανέσεις και φοίτησε σε καλά σχολεία της πόλης, ενώ από μικρή ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Το θέατρο ήταν ανέκαθεν η μεγάλη αδυναμία της. Παρόλο που οι κινηματογραφικές ταινίες της χάρισαν μεγάλη δημοσιότητα, εκείνη πάντα προτιμούσε το σανίδι. Από το 1987 εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Ίδρυσε τη θεατρική εταιρία Πράξη που εδρεύει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας και μέχρι σήμερα, ανεβάζει σημαντικές παραστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση