GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τετ-α-τετ Μέρκελ- Λαγκάρντ τη Δευτέρα στο Βερολίνο - Στο επίκεντρο και το ελληνικό χρέος

Ένα κρίσιμο ραντεβού θα λάβει χώρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα 11 Ιουνίου. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί μεταξύ ...

Ένα κρίσιμο ραντεβού θα λάβει χώρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα 11 Ιουνίου. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα γίνουν με τους επικεφαλής πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών – ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ισχυρών κυριών αναμένεται να βρεθεί και το θέμα του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά του το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει πως «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν» για την επίτευξη συμφωνία, ενώ και μερίδα του γερμανικού Τύπου θεωρεί ότι το Ταμείο αφήνει μόνη της την Ευρώπη ως προς τα προγράμματα διάσωσης πλέον.

Μέρκελ και Λαγκάρντ θα καταβάλλουν μια τελευταία ίσως προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το Ταμείο για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Και όλα αυτά την ώρα που ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Στο μεταξύ το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ ζήτησε από τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης να δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη προς τις πιο αδύναμες και να εστιάσουν σε μια ατζέντα για την ανάπτυξή τους, στέλνοντας έτσι «μήνυμα» και προς το Βερολίνο για την ανάγκη αλλαγής του μείγματος της πολιτικής που μέχρι τώρα εστιαζόταν στη λιτότητα.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση